Idealna frizura za tvoj oblik lica je...

miss7/Getty Images
Ono što odlično pristaje tvojoj frendici, ne mora nužno i tebi - zato je važno odabrati frizuru prema vlastitom obliku lica!
Vidi originalni članak

Svi imamo drugačiji oblik lica. Upravo iz tog razloga ista frizura ne stoji jednako dobro tebi, kao i tvojoj mami ili tvojoj frendici. Ako želiš frizuru koja će ti savršeno naglasiti i uokviriti lice, važno je odabrati onu koja pristaje upravo tvom obliku. U nastavku donosimo 5 osnovnih oblika lica i 5 osnovnih frizura koje im idealno pristaju!

Okruglo

Ono što želiš je stvoriti duljinu i vitkost u licu, a u tome će ti najbrže pomoći - frizer! Biraj duže slojeve koji uokviruju lice ili par razdjeljak na stranu poput Emme Stone. Imaj na umu da slojevi ne bi trebali biti iznad duljine tvoje brade odnosno čeljusti te uvijek pri ruci imaj suhi šampon kojim ćeš dodati volumena u korijenu te tako stvoriti iluziju izduženijeg lica.

Emma Stone

Life&style Isprobala sam novi revolucionarni tretman za kosu, a ovo su moji dojmovi

Ovalno

Ti si ona sretnica kojoj stoji svaka frizura. Zabavi se sa svojom kosom i eksperimentiraj kad god poželiš! Pogledaj Halle Berry, ona je nosila doslovno svaku frizuru koja nam padne na pamet i sve su joj stajale jednako dobro. Ravne šiške su savršene za jesen, a taman do proljeća ih možeš nositi ležerno na stranu. Ili se pak zabavi sa klasičnim lobom. Tvoje simetrično lice zaslužuje biti u prvom planu!

Halle Berry

BOJA ZA KOSU Ovo je nova boja za kosu koja vlada Internetom: "Vanilla Lilac"

Duguljasto

Izduženo lice je stvoreno za šiške! Ravne, gusto odrezane šiške dodati će vizualno širinu tvojem licu i izbalansirati njegovu duljinu. Sa ili bez šiška, neka ostatak tvoje kose bude slojevito ošišan, a tekstura i volumen neka započnu u ravnini jagodica. Dodajući dimenziju vizualno ćeš skratiti lice i stvoriti simetriju. 

Zoey Deschanel

Četvrtasto

Dužina ovisi o tvojim preferencijama. Ali što god odabereš, ošišaj vrhove kose stepenasto tako da kosa ne izgleda preteško i beživotno, što bi moglo staviti naglasak na jaču čeljust. 

Olivia Wilde

ZANIMLJIVO Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa

Srcoliko

Za razliku od okruglog oblika lica, srcolikom licu bolje stoji frizura koja je ravna pri vrhu, a voluminozna pri dnu. Na taj način će se izbalansirati nešto šiljastija brada, a Zoe Saldana nam je baš savršeno pokazala kako joj dobro pristaje ova frizura...

Zoe Saldana

Posjeti Miss7.24sata.hr