Frizure iz ludih 70-ih vraćaju se na velika vrata! Inspiriraj se nekim od najzanimljivijih lookova

Instagram @matildadjerf
Vidi originalni članak
  • Vodeći trendovi 70-ih ponovno su popularni u toj mjeri da bi ove jeseni lako mogla imati osjećaj da si putovala kroz vrijeme
  • Šiške, klompe, patchwork komadi i trapezice samo su neki fragmenti 70-ih koje ćemo na ulicama gledati sve češće
  • Desetljeće koje neki zovu najluđim u povijesti nije inspiriralo samo modne, već i beauty trendove, a mi ti donosimo ideje za najzanimljivije frizure

Vjerujemo da nismo jedini kojima bi, kada bismo mogli živjeti u bilo kojem desetljeću, upravo 70-e bile jedna od dražih opcija. Godine su to u kojima je osim fantastične glazbe, liberalizma i sloboda procvjetala i estetika kojoj je i danas teško odoljeti. Od lepršavih traperica do velikih sunčanih naočala, moda 70-ih zapravo nikada nije izašla iz mode, a ove je godine ponovno popularnija no ikad prije. 

Jednako privlačne do današnjeg su dana ostale i frizure koje su obilježile ovu dekadu. Od superduge kose koja ju je definirala u najvećoj mjeri, preko čupavijih kraćih varijanti do supervoluminoznih afro frizura, stilovi koji su vladali prije 50 godina ove su godine doživjeli veliki comeback, a ako i sama razmišljaš o promjeni i osvježenju frizure, svakako se inspiriraj najpoželjnijim frizurama ove jeseni koje su nadahnute upravo ludim 70-ima. 

Maksimalni volumen

Uvjerljivo najprepoznatljivija frizura 70-ih koja jednako atraktivno i nosivo izgleda i danas. Na opranu kosu nanesi sprej za volumen, a zatim ju isfeniraj velikom okruglom četkom i uvij vrhove za postizanje razigranih slojeva.

Beauty Ljetne frizure 2022. za dugu, poludugu i kratku kosu koje ćemo posvuda viđati

Lepršave kovrče

Velike, lepršave kovrče kakve nosi Zendaya bile su odlika svake žene dostojne titule kraljice diska, a jednaki wow efekt izazvat će i danas. Obrati pozornost na kraće ošišane šiške za eksta retro touch.

Super dužina i guste šiške

Duga je kosa u 70-ima bila u središtu pozornosti, a kombinacije sa šiškama bile su iznimno popularne. Ako imaš prirodno super ravnu i svilenkasto mekanu kosu, ovo je look za tebe. Samo vodi računa da vrhovi moraju biti tupi, a šiške nježno uokvirivati lice.

Kovrčavi pixie

Jedna od vrijednijih lekcija kojoj su nas 70-e naučile bila je koliko je važno voljeti i prihvaćati našu prirodnu teksturu kose, a 2022. godina neće biti nimalo drugačija. Imaš li prirodno kovrčavu kosu, obavezno razmisli o super chic pixie frizuri!

Beauty Četiri vrste šiški i kako ih stilizirati kod kuće da izgledaju savršeno, otkriva frizer

Voluminozni bob

Super zaglađene i sjajne bob inačice koje su vladale prošlom godinom baš i ne odišu duhom 70-ih, ali to definitivno nije slučaj s ovim lookom kod kojeg volumen pršti na sve strane. 

Klasični afro

Ako si jedna od rijetkih sretnica koju je genetika blagoslovila super sitnim kovrčava i mega volumenom, nemoj se suzdržavati pokazivati ih u punom sjaju!

Nemarno počešljana s razdjeljkom

Frizure su u 70-ima najčešće izgledale glamurozno, no to ne znači da nije bilo mjesta za nemarnije i ležernije stilove. Razdjeljak po sredini i kosa koja ostavlja dojam 'I woke up like this' jako miriši na hippie sedamdesete. Doslovno se probudi, poprskaj kosu sprejem za teksturu i spremna si osvojiti svijet!

Izrasli shag

Jedni ga vole, drugi ne mogu vidjeti, ali činjenica je da ova slojevita i pomalo neuredna fizura s liste trendova još neko vrijeme neće nikamo mrdnuti. Ako su ti dosadile šiške, pusti ih da izrastu i razigrano uokvire tvoje lice i imaš savršen 70's vibe.

Kovrčavi bob

Ako si mislila da je bob rezerviran samo za ravnu i nježno valovitu kosu, opasno si se prevarila. Kovrčavi bob inspiriran 70-ima najbolji je dokaz da bob koji iskače iz okvira uobičajenog može izgledati apsolutno sjajno. 

Omotani rep

Dok su visoki konjski repovi dominirali 90-ima, a preveliki oduvijek odašiljali vibru 80-ih, rep vezan nisko na potiljku s pramenom kose omotanim oko gumice najbolje je ulovljen duh 70-ih.

Beauty Slojevi nikada nisu izgledali toliko dobro! Sachel je frizura s kojom ćemo zakoračiti u jesenske dane

Mini pletenice

Minijaturne pletenice ispletene uz lice jedan su od najslađih trendova. Uzmi tanke pramenčiće s obje strane razdjeljka, ispleti super tanke pletenice do samih vrhova kose, a zatim ih pričvrsti zajedno na stražnjoj strani glave.

Bandana

I bandana u kosi i rubac umotan oko kose u 70-ima su bili nezaobilazni. Ako si oduvijek simpatizirala dodatke za kosu, nema boljeg trenutka da ih vratiš u život od odmah sad!

Posjeti Miss7.24sata.hr