Evo kako ćeš odabrati frizuru koja će sigurno pristajati tvom licu

Miss7/Instagram/Facebook
Eksperimentiranje s frizurama uvijek je poželjno, a za konačan (uspješan!) rezultat, važno je pronaći onu frizuru koja će ti sigurno pristajati. To možeš na samo jedan način - evo kako!
Vidi originalni članak

Pronaći savršenu frizuru veliki je izazov i nerijetko može završiti veoma neugodno. Ono što odlično pristaje tvojoj prijateljici, ne mora nužno dobro i tebi - zato je važno obratiti pozornost na oblik lica! Za početak, potrebno je razlikovati različite oblike lica: ovalno, okruglasto, srcoliko i četvrtasto

Kako možeš odrediti svoj oblik lica?

Kosu zaveži u rep i nakon toga pogledaj svoj odraz u ogledalu. Pokušaj zamisliti rubnu liniju svojega lica, a ako ti ju je teško zamisliti, možeš je iscrtati olovkom za oči. Na fotografiji u nastavku pronađi koji oblik lica koji odgovara tvojemu - i upravo je to tvoj oblik lica!

Sada, kada si pronašla svoj oblik lica, vrijeme je da pronađeš i savršenu frizuru. 

7 + 7 7 frizura koje uvijek pale i 7 koje nisu najbolji izbor

Ovalno lice

Ovaj oblik lica je najzahvaliniji kada je kosa u pitanju. Možeš birati - kratka, duga ili poluduga kosa - svaka će dužina pristajati. Za ovalni oblik lica karakteristično je visoko čelo i zaobljena brada. Eksperimentiranje s frizurama je dopušteno, ali trebaš pripaziti da izjegavaš one koje će ti prekriti lice, a to su svakako kratke šiške. Radije izaberi podignute frizure ili one s razdjeljkom po sredini uz koje će tvoje lice doći do izražaja.

Okruglo lice

Okrugli oblik lica podrazumijeva gotovo jednaku širinu i dužinu lica. Najbolji izbor su stepenaste frizure. Kod ovog oblika lica cilj je pomoću frizure vizualno suziti lice, a to ćeš, svakako, postići šiškama odrezanim u stranu i asimetričnim frizurama. Veoma je poželjan i bob do ramena. Ono što potpuno trebaš izbjegavati su ravne šiške i zavezana kosa. Odlučiš li se, pak, za visoki rep, izaberi opušteniju varijantu sa šiškama. 

Srcoliko lice

Srcoliko lice prepoznat ćeš po širokom i kratkom čelu te uskoj i špicastoj bradi. Idealna frizura u ovom slučaju je ona koja će vizualno proširiti donji dio lica, odnosno bradu. To ćeš postići slojevitim frizurama i kovrčama. Šiške? Da, ali stepenaste i počešljane u stranu. Idealna frizura je kratka sa šiškama, bob do ramena ili slojevito i asimetrično ošišana kosa. 

KOSA 3 frizure koje će te spasiti kad je prokleto vruće (a imaš dugu kosu)

Četvrtasto lice

Poput okruglog, i za ovaj oblik lica karakteristična je gotovo jednaka dužina i širina lica, samo što je u ovom slučaju vilica pravokutnog oblika, a crte lica su strogo naglašene. Zbog toga je potrebno frizurom napraviti meki kontrast, što ćeš postići lepršavim frizurama koje slobodno padaju po licu. Izbjegavaj ravne šiške i ravnu kosu jednake dužine, a radije biraj stepenaste šiške u stranu i slojevite frizure s tankim rubovima. 

Posjeti Miss7.24sata.hr