Čini se da ako njeguješ kožu s ovim sastojkom, ne možeš pogriješti

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Vitamin C se tradicionalno koristi protiv prehlada i infekcija, ali ima i blagotvorno djelovanje na kožu lica
  • Izglađuje bore, pomaže u borbi protiv akni i diskoloracija, usporava starenje kože lica i pomaže u očuvanju mladolikog izgleda
  • Njegovo se unošenje preporučuje kroz voće, povrće i toplu limunadu, a za lokalno djelovanje tu su maske za lice od limuna i seruma

Namirnice bogate vitaminom C imaju dugotrajne benefite na cjelokupni organizam, a jesi li znala kakav utjecaj ima i na koži tvog lica? Osim što je snažan antioksidans i sprječava sintezu melanina koji je zaslužan za stvaranje hiperpigmentacijskih mrlja, učinkovito se bori i protiv akni i pomaže u očuvanju mladolikog izgleda. Za dobrobit cijelog organizma najbolje ga je unositi u obliku voća i povrća, a za lokalno djelovanje protiv bora i prištića u obliku maski i seruma. 

Beauty Znamo kako ovog ljeta možeš lakše i brže postići preplanuli ten

1. Izglađuje bore

Vitamin C kao snažan antioksidans pospješuje proizvodnju kolagena koji je zaslužan za čvrstoću i elastičnost kože. Razina kolagena počinje opadati već u 25-oj godini pa ga je poželjno dodatno stimulirati putem prehrane i raznih beauty suplemenata. Za kožu lica najveću učinkovitost imaju serumi koji u sebi sadrže vitamin C i koji zbog svoje vodenaste strukture dublje i brže prodiru u kožu. Možeš ga nanijeti ujutro prije šminkanja i/ili navečer prije svoje uobičajene kreme za lice.

Dora hijaluronski serum Booster & Moisturizer, 143.20 kn

2. Smanjuje hiperpigmentacijske mrlje na koži

Vitamin C, s obzirom da sprječava sintezu melanina, prevenira razvoj hiperpigmentacijskih mrlja i diskoloracija na koži, a učinkovit je i u posvjetljivanju postojećih. Psim seruma, i limunska kiselina sadrži prirodne sastojke koji posvjetljuju kožu. Sve što trebaš je pomiješati jednu žlicu limunovog soka sa žlicom meda. Kružnim pokretima nanesi na lice i ostavi da djeluje oko 20 minuta, ali ako te pecka ili iritira, radije kosristi serum.

3. Smanjuje akne i ožiljke od akni

Vitamin C skriva i snažnu antibakterijsku moć zbog svoje niske pH vrijednosti pa pomaže i kod akni i posvjetljivanja ožiljaka.

4.  Pomoću tople limunade se bori protiv starenja i slobodnih radikala

Dok će kreme, serumi i maske djelovati izvana, napitci bogati vitaminom C će djelovati iznutra. S obzirom da limunov sok snažno djeluje u borbi protiv starenja i slobodnih radikala, savjetujemo ti da svako jutro popiješ čašu tople limunade. Jednostavno u šalicu s toplom vodom iscjediš pola limuna i na taj način napraviš čuda za zdravlje, probavu i imunitet, ali i kožu svog lica. 

trik Super trik! Evo kako začas možeš iscijediti limun - bez rezanja

5. Putem prehrane pomaže u očuvanju organizma i mladolikog izgleda

Osim tople limunade, savjetujemo ti da vitamin C u dovoljnim količinama unosiš i putem prehrane. Najveću koncentraciju vitamina C u povrću ćeš pronaći u chilli papričicama, crvenoj i zelenoj paprici, kelju, prokulicama, cvjetači i brokuli. Što se tiče voća - osim limunom - opremi se narančama, ananasom, papajom i jagodama. 

 

 

 

 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr