Bardot šiške daju dašak glamura svakoj frizuri i ovog su ljeta uvjerljivo najpoželjniji look

Instagram @sabrinacarpenter Foto: Instagram @sabrinacarpenter
Vidi originalni članak
  • Kada dođe vrijeme da odlučimo šiške vratiti u svoj život, kreće traženje inspiracije među lookovima koji nam se najviše sviđaju
  • Nekoliko je slavnih ljepotica čiji su stilovi šiški već odavno postali ikonski - Jane Birkin, Françoise Hardy, Alexa Chung, i, naravno, Brigitte Bardot, poznata po jednoj od najlaskavijih i najženstvenijih frizura u povijesti
  • Upravo su se Bardot šiške koje su po njoj još 60-ih dobile ime ove godine ugurale među najpoželjnije stilove, a iako savršeno izgledaju uz ljetne haljine i bikinije s gingham uzorkom, daleko od toga da ih obožavaju samo ljubitelji retro estetike

Frizuru sa šiškama svi smo poželjeli baren jednom. Neke od nas su požalile čim su ih odrezale i jedva čekale da izrastu, druge su im u raznim oblicima ostale vjerne godinama, a treće im se unatoč nešto zahtjevnijem održavanju redovito vraćaju s vremena na vrijeme kada ih se zažele. A kada dođe vrijeme da odlučimo šiške vratiti u svoj život, kreće traženje inspiracije među lookovima koji nam se najviše sviđaju. 

Nekoliko je slavnih ljepotica čiji su stilovi šiški već odavno postali ikonski - Jane Birkin, Françoise Hardy, Alexa Chung, i, naravno, Brigitte Bardot, poznata po jednoj od najlaskavijih i najženstvenijih frizura u povijesti koja nam ni desetljećima kasnije ne prestaje biti inspiracija. Upravo su se Bardot šiške koje su po njoj još 60-ih dobile ime ove godine ugurale među najpoželjnije stilove, a iako savršeno izgledaju uz ljetne haljine i bikinije s gingham uzorkom, daleko od toga da ih obožavaju samo ljubitelji retro estetike.

Beauty Svi pričaju o novoj frizuri Molly-Mae Hague! Odlična je inspiracija za one koji žele šiške

Iako je Brigitte Bardot bila njihova najpoznatija ambasadorica, ona nipošto nije bila jedina koja ih nosila, a ovakve su šiške definirane svojom duljinom i mekim oblikom. Nerijetko ih se objašnjava kao šiške zavjese koje su nešto kraće i punije s konkavnim oblikom, mogu se nositi ravno preko čela ili s razdjeljkom sa strane, a zbog čega jednako dobro pristaju različitim duljinama i tipovima kose. Kada su nešto duže, divno se stapaju s valovima i kovrčama, a razdoblje izrastanja s njima je manje bolno nego što je to slučaj kraćim frizurama.

Influencerica Matilda Djerf, Selena Gomez, Anne Hathaway, Lana Del Rey i Dakota Johnson samo su neke od naših suvremenica kojima su Bardot šiške među omiljenim stilovima, a iako se svakih par godina vraćaju u modu, kao što je to trenutačno slučaj, one su puno više od tek trendovske frizure i zapravo su istinski klasik s kojim nikada ne možemo pogriješiti. 

Life&style Era bob frizure Jennifer Aniston je izgleda završila, i ona je pala na lepršave beach waves

Izgledaju veoma ženstveno i laskavo, nisu toliko zahtjevne za održavanje kao što su to neki drugi oblici šiški, kada ih se zasitimo, možemo ih jednostavno pričvrstiti ili uklopiti među ostatak kose, pristaju uz puno različitih tipova kose, tekstura, frizura i oblika lica jer ih se lako može prilagoditi na toliko različitih načina. Uz to, sjajno izgledaju i uz visoki rep, i punđe, i klasične puštene fenirane frizure. 

Kako bi uvijek izgledale besprijekorno, preporučuje se održavanje svakih četiri do šest tjedana, a najbolje ih je oblikovati odmah nakon pranja kose jer je to kudikamo lakše nego oblikovanje nakon što se jednom osuše na zraku. Najbolje ih je oblikovati korištenjem češlja i poluokrugle četke za oblikovanje tijekom sušenja, a dobrodošli su i proizvodi za volumen te bolju postojanost frizure. Žene s ravnijom kosom najviše će koristi imati od pune okrugle četke ili viklera kojima će ih oblikovati, a uvijač za kosu može biti koristan za dodavanje malenog uvojka na vrhovima. Très jolie!

Posjeti Miss7.24sata.hr