5 savjeta koji će pomoći da ti boja za kosu traje što dulje

Instagram @haileybieber
Bilo da bojiš kosu sama kod kuće ili to prepuštaš profesionalcima, sigurne smo da želiš da ti boja traje što dulje. U nastavku donosimo pet savjeta kako možeš duuugo zadržati boju...
Vidi originalni članak

Jednom kada se odlučiš odreći prirodne boje kose, trebaš biti svjesna da bojenje kose sa sobom donosi i različite probleme. Jedan od njih svakako je i dugotrajnost boje. Ipak, uz nekoliko trikova i savjeta, svoju novu prekrasnu i sjajnu boju možeš zadržati duže.

Beauty trikovi Kako da ti ruž za usne traje cijelu noć - slijedi ovih 5 lakih koraka!

Obojena kosa treba puno veću i temeljitiju njegu od prirodne, a želiš li zadržati boju što dulje, ovo trebaš izbjegavati:

Vruća voda

Pranje kose vrućom vodom nije dobro za obojenu kosu iz dva razloga. Prvi je taj što vruća voda isušuje kožu tjemena, a samim tim i kosu. Drugi je razlog to što vruća voda smanjuje životni vijek boje za kosu, odnosno pospješuje ispiranje boje. Prema tome, kosu je najbolje prati vodom sobne temperature, dok se za završno ispiranje preporučuje mlaz hladne vode.

Pretjerano pranje kose

Svakim šamponiranjem boja blijedi što znači da bi trebala izbjegavati pranje kose svaki dan. U slučaju da imaš kosu koja se brzo masti, rješenje su šamponi za suho pranje kose. Oni mogu biti odlični saveznici u očuvanju tvoje boje. Također, trebaš imati na umu da kosu nikako nije dobro šamponirati unutar 24 sata od bojenja ako želiš da boja ostane postojana.  

Sušilo i pegla za kosu

Električni aparati koji emitiraju toplinu pomoći će ti u stiliziranju kose, no ne i u održavanju boje. Svi ti aparati ubrzavaju proces blijeđenja boje zbog visoke temperature. To, pak, ne znači da ni na koji način ne možeš stilizirati svoju kosu. Jednostavno samo posegni za starim, provjerenim metodama kao što su, primjerice, uvijači.

Postoje i određeni preparati za njegu kose koji mogu pridonijeti dugotrajnosti boje, a to su:

Šampon za dubinsko čišćenje

Ovo je korak koji trebaš napraviti prije bojenja kose. Možeš kupiti šampon za dubinsko čišćenje kose i oprati je sama kod kuće, a ako si spremna izdvojiti malo više novca, možeš napraviti dubinsko pranje kose i u frizerskom salonu. Ovaj šampon nikako ne smiješ koristiti na svakodnevnoj bazi jer ćeš tako samo izblijediti boju. Radije biraj šampone i regeneratore za obojenu kosu koji će je štititi. 

Balea šampon za dubinsko čišćenje kose (dm - cijena na upit), Batiste šampon za suho pranje kose (dm - 29,99 kn)

Beauty trikovi Rumenilo je spas u zimskim mjesecima: kako ga nanijeti prema obliku lica

Proizvodi za zaštitu od topline

Ako si jedna od onih koja ne može izbaciti električne uređaje koji emitiraju toplinu iz svoje beauty rutine, onda ti proizvodi za zaštitu od topline svakako trebaju. Osim što će štititi tvoju kosu, ublažit će i blijeđenje boje. Također, dobro će ti doći i proizvodi za zaštitu od sunca. Oni će štititi kosu od prirodne topline. 

L´Oréal termo sprej za kosu (lijepa.hr - 92,90 kn), Revlon balzam u spreju s UV zaštitom (lijepa.hr - 77 kn)

Posjeti Miss7.24sata.hr