5 pogrešaka kod feniranja koje će loše utjecati na tvoju kosu - a većina nas ih radi

Shutterstock Najčešće pogreške kod feniranja kose
Vidi originalni članak
  • Feniranje je dio svakodnevice mnogih od nas
  • Često se mora napraviti vrlo brzo, što dovodi do pogrešaka i šteti kosi
  • Ovih pet pogrešaka kod feniranja može oštetiti tvoju kosu

Većina nas fenira kosu sama kod kuće. Stoga je dobro znati koje se pogreške mogu prikrasti te koje nam uništavaju kosu. Pogledaj 5 najčešćih nenamjernih pogrešaka kod feniranja kako si ne bi trajno oštetila kosu. 

1. Odmah feniraš 

Odmah nakon tuširanja primiš fen i sušiš kosu? Radije nemoj! Bolje je kosu prethodno „istisnuti“ te zamotati ručnikom kako bi oblikovala turban pa ostaviti tako na glavi najmanje pet minuta. To će upiti većinu vlage. Ako odmah feniraš, treba puno više snage i topline kako bi posušila kosu - a to kosu čini lomljivom.

via GIPHY

2. Trljaš snažno kosu da se posuši

Nikada kosu nemoj trljati ručnikom! Naime, na taj način oštetit ćeš vanjski sloj kose - kosa se onda lakše lomi i postaje poput slame. Ako imaš jako finu i osjetljivu strukturu kose, najbolje je kosu istisnuti pamučnom majicom, a zatim zamotati ručnikom.

Čini veliku razliku - otkrivamo ti koja je četka za kosu najpogodnija za tvoj tip kose

3. Četkaš kosu prije feniranja

Kako ne biste uništila strukturu kose, kosu trebaš četkati samo kad je suha. Dakle, prije pranja, a zatim ponovno tek nakon što se potpuno posuši fenom. Tako će kosa biti lijepa i sjajna.

via GIPHY

4. Ne posušiš kosu potpuno fenom

U nedostatku vremena kosu često samo malo posušiš fenom, premda je nekoliko vlasi još uvijek vlažno. Međutim, to sprječava da kosa lijepo sjaji! Naime, kad se vlažni pramenovi trljaju o suhe, struktura kose je hrapava, a frizura izgleda dosadno.

NJEGA KOSE Sušiš kosu fenom odmah nakon pranja? Pogledaj što se događa

5. Sušiš kosu isključivo vrućim zrakom

Uvijek bi trebala kosu na kraju sušiti fenom s funkcijom hladnog zraka. To „brtvi“ površinu kose i daje joj sjaj.

via GIPHY

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Posjeti Miss7.24sata.hr