5 grešaka u stiliziranju kose zbog kojih ćeš izgledati starije

miss7/Getty Images
Pogledaj što sve trebaš izbjegavati na kosi kako svom izgledu ne bi dodala koju godinu više
Vidi originalni članak

Odabir frizure može napraviti puno toga za naš izgled - pomladiti nas, savršeno uokviriti lice, istaknuti oči ili nas postarati za nekoliko godina (što nikako ne želimo!). Kako bi izbjegla tu opciju, u nastavku ti donosimo najčešće greške u stiliziranju kose koje bi trebala izbjegavati: 

1. Prestilizirana frizura

Ako svom licu želiš dodati mladenački izgled, pri oblikovanju frizure izbjegavaj previše tapiranja, uvijanja i laka za kosu. Asimetrični i nesavršeni oblici ne samo da su u trendu, već i odvraćaju pažnju od bora! 

2. Boja kose u jednoj nijansi

Monotona i bezlična boja kose postarat će te za nekoliko godina i izbrisati sjaj s lica. Stoga se kod bojenja kose prepusti u ruke stručnjaka koji će odabrati najbolju nijansu za tvoj ten i istovremeno je iznijansirati kako bi izgledala što prirodnije

3. Previše volumena

Tapiranje kose već dugo vremena nije u modi pa će isto samo dodati godine na tvoj izgled. Sigurne smo da ne želiš nositi frizuru kakvu obožavaju brojne bake pa nemoj pretjerivati s volumenom. 

BEAUTY Tanka kosa? S ovim savjetima ćeš lako složiti pristojnu frizuru

4. Preduga kosa

I dok je duga kosa jedna od najpoželjnijih ženskih frizura, upravo ona može učiniti da izgledaš starije, posebno ako je riječ o bezličnoj frizuri s razdjeljkom na sredini. Redovito šišana kosa izgleda neusporedivo bolje, čak i onda kada ošišaš samo vrhove. Osim toga, pretjerano duge vlasi povlačit će tvoju kosu prema dolje, a samim time dodavati nepoželjne bore tvom licu. A to nikako ne želiš, zar ne?

5. Staromodna frizura

Neke frizure nikada ne izlaze iz mode, ali s vremena na vrijeme treba ih osuvremeniti i modernizirati. To posebno vrijedi za natapirane šiške, prugaste pramenove i previše laka. Izbjegavaj ih u širokom luku!

Posjeti Miss7.24sata.hr