5 beauty pogrešaka zbog kojih ti se razmazuje šminka na očima

Thinkstock / Spencer Davies
Ispravljanjem ovih pogrešaka produljit ćeš trajnost svoje šminke na očima i spriječiti njezino razmazivanje
Vidi originalni članak

Mnoge žene pri nanošenju šminke najviše pažnje i vremena pridaju upravo očima pa je postojanost make upa na tom području iznimno bitna. Kako bi izbjegla učestalo razmazivanje, donosimo ti pet stvari na koje bi trebala obratiti pažnju i izbjegavati ih u širokom luku. Otkrij ih u nastavku:

BEAUTY trikovi Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi

1. Neadekvatna krema

Nanošenje pravilne kreme na područje oko očiju vrlo je važan korak prije šminkanja. Naime, teške hidratantne kreme na bazi ulja česti su krivac za razmazivanje šminke na očima pa se preporučuje izbjegavanje istih. Naši kapci prirodno proizvode dovoljno masti i ulja kako bi zaštitili oči pa dodatnim 'podmazivanjem' možemo samo napraviti štetu za make up! 

S lijeva na desno: Clinique Smart SPF 15 Custom Repair Moisturizer (Douglas; 715,00 kn); Nivea Aqua Effect dnevna krema (Konzum; 49,99 kn); Vichy Liftactive supreme (Ljekarna Natura; 242,06 kn)

BEAUTY Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera!

2. Previše proizvoda odjednom

Prevelika količina šminke također čini više štete nego koristi. Osim što će izgledati vrlo napadno, postoji velika šansa da će se slojevi i slojevi sjenila, eyelinera ili maskare razmazivati. Kako bi to izbjegla, pri šminkanju nanosi tanke slojeve make upa koje možeš dodavati po potrebi.

3. Obična maskara

Kao dio svakodnevne make up rutine, maskara je jedan od najpopularnijih i najprodavanijih beauty proizvoda bez kojega većina djevojaka ne može zamisliti dan. I upravo zato bitno je odabrati onu koja će biti postojana i koja se neće razmazivati. Brojni vizažisti predlažu da posegneš za onima koje su vodootporne i tako izbjegneš make up katastrofu. 

S lijeva na desno: Max Factor 2000 Calorie Waterproof (Müller; 79,90 kn); trend IT UP vodootporna maskara N°1 (dm; 29,90 kn); Bobbi Brown No Smudge (bobbibrowncosmetics.com; 201,70 kn)

Beauty trikovi 5 trikova kako našminkati oči da izgledaju veće

4. Eyeliner u olovci

Eyelineri u olovci najčešće su na bazi ulja, što je jedan od razloga zbog kojih se razmazuju preko kapaka i tako uništavaju cjelokupni make up. Bolja opcija svakako su eyelineri u gelu koji su najdugotrajniji i najmanja je šansa da će se razmazati. 

5. Primer i fiksator

Prema preporukama svjetskih vizažista, ova dva beauty proizvoda nužna su za dugotrajnu šminku na očima. Naime, primer će ti poslužiti kao odlična baza za sjenilo koja će istaknuti oči i trajati tijekom cijelog dana. S druge strane, fiksator će spriječiti miješanje različitih make up proizvoda i samim time nastanak neželjenih tamnih kolutova ispod očiju. 

S lijeva na desno: L’Oreal Infallible Mattifying Base (dm; 91,00 kn); Becca Velvet Blurring Primer (Douglas; 259,00 kn); Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser (dm; 28,00 kn)

Posjeti Miss7.24sata.hr