3 frizera otkrila su nam sve najpoželjnije trendove za jesen

Instagram @haileybieber
Svaka nova sezona sa sobom nam donosi brojne novitete u beauty svijetu. Pitale smo frizere koji će trendovi u stiliziranju kose zasjesti na tron ove jeseni
Vidi originalni članak

Ako si se dolaskom hladnijih dana zaželjela neke promjene, možeš početi od svoje frizure. Naime, promjena frizure je bez sumnje jedna od najjednostavnijih načina za trenutno osvježenje, a nova jesenska sezona donosi nam hrpu efektnih trendova u kosi. Domaći frizeri u stopu prate svjetske trendove pa smo ih kontaktirale i iz prve ruke doznale što će se nositi u narednim mjesecima. Sigurne smo da će svaka od vas pronaći nešto za sebe. 

FRIZURE

„U nadolazećoj sezoni konačno nam se vraća ravnija kosa, dosta slijepljena bez volumena, bilo da je duga ili poluduga. Ako si ovisnica o valovima, onda to definitivno može biti samo blago prelomljena kosa, nikako definirano valovita. Kod žena koje vole podignutu kosu i dalje su in punđice koje si same smotaju na vrhu glave i koje mogu upotpuniti nekim dodatkom za kosu. Ukrasi za kosu su ponovno hit“, otkrio nam je poznati zagrebački frizer Zvonimir Franić, javnosti najpoznatiji kao privatni frizer pjevačice Franke Batelić. S njim se slažu i Alma Hodak, frizerka u salonu Ramay  i Antonio Draženović, vlasnik AD Hair Studija, koji je posebno istaknuo trend tzv. staklene kose. „Ove jeseni apsolutni hit je Glass Hair iliti kosa koja emitira staklo. Znači ravne i glatke frizure i sjajna kosa“, rekao nam je Antonio. 

ŠIŠANJE

Kad je riječ o šišanju kose svi frizeri ponovno su istaknuli vrlo slične trendove. „Što se tiče šišanja, u jesenskim danima vraćaju nam se šiške (i kratke i duge),  a u trendu je i dalje long bob koji će najefektnije izgledati u kombinaciji sa šiškama. Za savršeni stakleni izgled, tj. Glass Hair, poželjni su oštri i ravni rezovi“, otkrila nam je Alma. Stroge frizure s oštrim rezovima preporučuje i Antonio Draženović, dok Zvonimir Franić posebno ističe bob dužine između brade i ramena. „To je must have ove sezone. Volumena nema, sve je dosta sleek“, rekao nam je zagrebački frizer. 

CHIC FRIZURE 6 odličnih ideja za frizure sa šiškama

BOJE KOSE

„Boje kose ove su jeseni puno toplije nego što je to bilo prošle sezone. Plavušama koje se jako posvjetljuju preporučujem da izostave nekoliko termina kod frizera i puste svoj izrast, jer je Root Shadow (tehnika kod koje krajnji rezultat mora izgledati kao da već mjesecima niste posjetili frizera i obnovili boju kose) mega hit. Svjetlije smeđe svakako bi trebale biti toplije, čak su i bakrene boje ponovo dobrodošle, dok bi tamnije smeđe trebale biti dublje, čokoladnije“, istaknuo je Zvonimir Franić. Frizerka Alma Hodak za plavu kosu preporučuje nijanse tzv. biserno zlatni Milkshake te caramela cream, a onima koji su skloniji bež tonovima predlaže ledeno biserni Milkshake. „Brinete očekuje širok spektar boja inspiriranih jesenskim tonovima. Osim dobro poznate strastveno crvene i bakrene, na ulicama će se vidjeti i puno karamelastih, kestenjastih i medenih tonova te varijacije ljubičastih. Posebna poslastica je već mnogima omiljena Rose Brown boja“, dodala je Alma. 

OUT FRIZURE

Zvonimir Franić: „U ovoj jesenskoj sezoni možemo zaboraviti na hladno plavu do sivu jako valovitu kosu. To je out!“

Alma Hodak: „Frizure koje će se rijetko viđati su definitivno klasični ombre, ekstra duga ravna kosa i jednolična boja.“

Antonio Draženović: „Valovi, valovi, valovi padaju u zaborav!“

KOSA Nećeš vjerovati koja frizura će PONOVNO biti frizura jeseni!

NJEGA KOSE

Dobra njega jako je bitna u svim mjesecima, a posebno početkom jeseni. Svi frizeri stoga predlažu kvalitetnu i adekvatnu njegu. „Završilo je razdoblje velikog izlaganja kose suncu i soli pa su kvalitetne maske, koncentrirane ampule za njegu i dobro šišanje neophodni u jesenskim mjesecima“, rekao nam je Zvonimir. Antonio predlaže keratin kao najbolju moguću njegu za vlažno i hladno vrijeme, a Alma nam je preporučila i nekoliko korisnih proizvoda. „Za njegu kose preporučujem Kerastase Fusio Dose personaliziranu njega za svaku kosu, a tretman je brz i jako učinkovit. Za ljubitelje prirodnih proizvoda tu je Kerastase Aura Botanica tretman u kojemu su savršene esencije kokosa, naranče, arganovog ulja. Za izvan salona i svaki džep preporučujem masku Gliss Kur Ultimate Repair koju možeš nabaviti u drogerijama po cijeni od 30-ak kuna“, dodala nam je Alma za kraj.

Posjeti Miss7.24sata.hr