Dizajnerica tuži Alexander McQueen zbog vjenčanice Kate Middleton

Modna kuća je optužbe nazvala besmislenima, a dizajnerica je podnijela tužbu na sudu

Christine Kendall, britanska dizajnerica vjenčanica, tuži modnu kuću Alexander McQueena i njegovu kreativnu direktoricu Sarah Burton za kopiju njenog dizajna na vjenčanoj haljini Kate Middleton. Pet godina nakon kraljevskog vjenčanja, dizajnerica je odlučila podnijeti tužbu za copiright na sudu u Londonu. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

"Naša klijentica je uvjerena kako je njen dizajn preuzet i kopiran bez pitanja," izjavio je njen odvjetnik. "Tužba nije podignuta protiv vojvotkinje od Cambridgea i nema govora o ikakvom suučesništvu palače." Dizajnerska kuća Alexander McQueen odgovorila je na optužbe u izjavi i sve to nazvali su besmislenim.

"Potpuno smo zatečeni ovom tužbom," rekao je glasnogovornik dizajnerske kuće. "Christine Kendall prvi put je prišla McQueenu prije gotovo četiri godine, kada smo se svi složili da je optužba o kopiji dizajna poptuno besmislena. Sarah Burton uopće nije ni poznavala Kendall kao ni njen rad, dok ona nije stupila u kontakt s nama - otprilike 13 mjeseci nakon kraljevskog vjenčanja. Ne znamo zašto je Kendall ponovno pokrenula ovu temu, ali u svakom slučaju, ova tvrdnja je smiješna."

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0