31. listopada 2012.

Aleksandra Dojčinović dizajnirala za Dr. Martens

1/10

Poznata hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović predstavlja limitiranu kolekciju Dr. Martens koja se sastoji od tri para koja su dostupna u ShoeBeDo dućanu u Gajevoj u Zagrebu.

 | Autor: Nema puno stvari na svijetu koje povezuju Papu, Madonnu, Roberta Pattinsona, Dalai Lamu i modnu elitu. Jedna od vrlo, vrlo rijetkih je Dr. Martnes. Od 1.4.1960. kada je proizveden sada već kultni model '1460' pa do danas, 'Marte' su pisale povijest mode, i punkera i grungerica, ali i hollywoodskih celebritija.

 | Autor: Svoje kolekcije za ovaj kultni brend dizajnirali su već Raf Simons, danas kreativni direktor modne kuće Dior, Yohji Yamamoto i model Agyness Deyn, a ovih dana Dr.Martens je započeo suradnju s dizajnericom Aleksandrom Dojčinović, koja je ekskluzivno za ShoeBeDo kreirala tri modela 'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović'.

 | Autor: Ovim limited editionom Dr. Martens, nakon svjetskih, ulazi  i u hrvatsku dizajnersku kolaboraciju. Aleksandra je dizajnerski 'touch' dala kultnom modelu '1460'  i motorističkom modelu 'Vi', i na taj način desetljećima prepoznatljivom izgledu Marti udahnula dodatnu posebnost, koja ih čini još više cool, trendi, istodobno nosivima i sexy.

„Velika mi je čast što sam postala dio Dr. Martens obitelji, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je čast da dizajnira za njih prije mene povjeravana nekim od vodećih imena svjetske dizajnerske scene. Ponosna sam i što je preko mene Hrvatska postala dio bezvremenskog Martens trenda i drago mi je da su modeli koje sam dizajnirala već sada privukli pažnju cura sa stavom i stilom. Jer baš na takve sam i mislila dok sam dizajnirala tri modela, koja su našla svoje mjesto i u mom ormaru s cipelama i sigurno ću ih ove zime puno nositi na različite kombinacije, i dnevne i večernje“, objasnila je dizajnerica.

 | Autor: Kolekcija 'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović' odlično pristaje na lijepe Aleksandrine Lei Lou haljine, na skinny jeans i na svilene košuljice, na vojničke jakne, na cvjetiće i na bundice. Biti cool i ženstvena moto je gotovo svake djevojke kojoj su čizme više od obuće, bez obzira što nosila.

 | Autor: „Kada nešto radim uvijek se nastojim staviti u kožu ili u ovom slučaju u cipele onih koje će to nositi. Htjela sam da moje marte budu prepoznatljive, neobične, elegantne, da djevojkama jednako savršeno upotpunjuju romantične haljine ili skinny traperice. S obzirom da se military trend ove sezone vratio na velika vrata, sigurna sam da će domaće fashionistice s mojim Martama znati kako zablistati na špici, s druge strane odvažne poslovne žene i cure koje su stalno u pokretu kombinirati će ih na dnevne boho kombinacije“, pojasnila je Aleksandra. 

A Dr. Martens daje ono što mnogi brandovi nemaju – stav! Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović čizme dostupne su kao limitirana kolekcija u ShoeBeDo dućanu u Gajevoj u Zagrebu.

U galeriji detaljnije pogledajte limitiranu kolekciju Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović...

Komentari 0