1/17

adidas Originals spaja kreativce

adidas je započeo novu globalnu Originals kampanju pod nazivom "Unite all Originals", koja spaja originalne izričaje kreativaca različitih disciplina u neočekivane kombinacije. Simbol kampanje, ujedno i ljetne Originals Running kolekcije je legendarna adidas ZX tenisica, nekad omiljena među trkačima svih vrsta zbog inovacija, a danas nezaobilazni dodatak urbane klupske i lifestyle scene.

 | Autor:

U globalnoj adidasovoj kampanji "Originalci" svoje ideje spajaju putem online aplikacije na www.adidas.com/unite, a početak kampanje obilježava 90-sekundni film koji su zajednički napravili planetarno uspješni DJ/producent A-Trak i vizualni umjetnik SoMe.

Na domaćem terenu je adidas Originals ZX tenisica ujedinila originalce DJ Chilla, street umjetnicu OKO, Marija Petrekovića, plesačicu Andreu Bashy Fashy i blogericu Isabellu, koji će, nadahnuti evolucijom popularne "ZX-ice", spojiti svoje kreativne vizije.

adidas Originals ZX750 tenisice

 | Autor:

Još od Jesseja Owensa koji je 1930-ih trčao s Adi Dasslerovim šiljcima, inovacije su srž adidasovih trkaćih tenisica. Ipak, one na popularnoj ZX-ici imale su jednako snažan utjecaj na uličnu kulturu kao i na trkaćoj stazi. Posebno se to vidjelo 90-tih kada su londonski rude boysi svoju strast za šarenim trkaćim tenisicama izvezli i na globalnu klupsku scenu. Odjeke te ere donosi ikonska tenisica adidas ZX750, dio adidas Originals Running ljetne kolekcije. Krajem 1980-tih ZX-ice su ujedinjavale trkače svih vrsta, među kojima su postale hit zbog svoje tehnološke superiornosti - svaka verzija ZX-ice donijela je nešto novo, prilagođeno drugom stilu trčanja.

 | Autor:

Nove tehnologije, miks sintetičkih materijala, brušene kože i hi-tech šavova su je učinile laganom i udobnom, ali tri crte koje reflektiraju na svjetlu i neobične boje odvele su ZX-icu izvan trkaćih terena, preko londonske ragga i jungle rave scene, na ulice i podije na kojima je evoluirala je u jednu od najutjecajnijih lifestyle tenisica ikada.

 | Autor:

Više od 20 godina nakon svoje prve verzije, legendu urbanog stila utjelovljuje tenisica adidas Originals ZX750 - simbol adidasove kampanje koja spaja Originalce u stvaranju urbanog art izričaja.

Nova izdanja ikonskih odjevnih komada

 | Autor:

Teorado vjetrovka nadahnuta je klasičnim Colorado modelom, u laganijoj, modernijoj varijanti koja se može nositi s obje strane.

 | Autor:

EQP 1990 hoodica je stari favorit iz adidasove arhive, moderniziran kombinacijom mekanog flisa i trikoa, s dijagonalnim džepovima sa zatvaračem.

Više fotografija pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0