94-godišnja ikona stila pokreće svoju modnu kolekciju!

Svojim odvažnim odjevnim kombinacijama često je oduševljavala modne kritičare, a mnogi je smatraju i jedinom pravom stilskom ikonom...

Iris Apfel dobro je poznata modnom svijetu. Naime, ova prpošna dama svojim stilskim izražajem već godinama utječe na svjetsku modnu scenu.

Svojim odvažnim odjevnim kombinacijama često je oduševljavala modne kritičare pa je, sasvim zasluženo, prozvana i modnom ikonom.

- Ja nisam ljepotica. Ne volim lijepo, tako da se ne osjećam loše radi toga. Shvatila sam da sve djevojke koje ja poznajem i koje su bile lijepe, da je njihova ljepota vremenom izblijedjela – osjećale su se razočarano jer više nisu imale ništa - objasnila je Iris. 

Svestrana 94-godišnjakinja se bavi uređenjem interijera, radila je kao asistentica brojnim modnim dizajnerima, a sada se odvažila i sama krenuti u kreiranje odjeće! Bio je to nekako logičan slijed događaja u životu ove zaljubljenice u modu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

U suradnji s modnim brendom Macy's kreirat će kolekciju pod nazivom 'Iris Meets I.N.C.', inspiriranu 60-im godinama prošlog stoljeća. Retro modeli hlača, suknje A kroja i statement jakne, samo su neki od zanimljivih komada koji će se naći u toj kolekciji. Ipak, jedan od omiljenih ženskih komada je izbacila iz nje.

- Kada su u pitanju žene mojih godina, smatram da mini suknje previše otkrivaju. Zato neće dobiti mjesto u mojoj kolekciji - objasnila je.

Inače, ova će kolekcija ugledati svjetlo dana krajem Rujna ove godine, kada će je biti moguće kupiti i online. 

- Smatram se najstarijom tinejdžericom na svijetu. Odlično se zabavljam i uvijek pokušavam izvući najbolje iz svega - kaže Iris koja će zajedno s ovom zanimljivom kolekcijom predstaviti i seriju vlastitih emotikona.

Photo: Getty Images

Komentari 0