22. prosinca 2015.

7 pogrešaka koje žene rade kada su u pitanju muškarci

Thinkstock.
1/7

Neke stvari koje radimo u vezi muškaraca su prava klasika i koliko god opetovano radile iste greške, određene lekcije kao da nikada nećemo naučiti. Ovo su pogreške koje najčešće radimo.

1. Konstrukti

Sve mi imao viziju savršenog frajera, konstrukciju u vlastitoj glavi i baš je volimo lijepiti za krive muškarce. Jako želimo da svaki sljedeći kojeg upoznamo bude baš kao onaj iz naše glave, no to se uglavnom nikad ne dogodi.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Žene biraju muškarce na temelju instinktne privlačnosti, odnosno: ako nam je privlačan zalijepit ćemo mu konstrukt iz glave i očekivati da se ponaša u skladu s njim. I što se na kraju dogodi? Žene mjesecima pa čak i godinama ostaju s muškarcima koji ih tretiraju loše.

Kod stvaranja konstrukata morate znati nekoliko stvari:

  •      konstrukt u vašoj glavi je jedno, čovjek od krvi i mesa ispred vas je vrlo često netko drugi
  •      on se nikada neće promijeniti! Vidite u njemu skriveni potencijal koji ne postoji
  •      on može promijeniti sitnice, ali osnovne stavove neće nikad
  •      privlačnost ne znači dublju povezanost
  •      ako želi s vama spavati, to ne znači da se tu još nešto događa

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. (Ne)poznavanje muške psihologije

Sve žene iznad dvadeset i pet bi morale poznavati mušku psihologiju. Međutim, postoje žene koje su starije od 25, a  koje ne poznaju mušku psihologiju.  Postoje i one koju ju  poznaju, ali je namjerno ignoriraju jer eto mi žene  smo emocionalne mazohistice koje svjesno zanemaruju svoje instinkte  i opetovano završavaju s groznim frajerima.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Kada žena vidi muškarca, mnogo toga može iščitati iz njegovog držanja i stila. Može saznati sve o njegovom statusu, karakteru i interesima. Ako vam instinkt kaže da je grozan i pogotovo ako vas očito ne tretira lijepo, bježite glavom bez obzira. Bijeg boli, ali otrovna veza nepovratno će vas oštetiti. Umjesto da se čudite zašto je on i dalje takav, zapitajte se zašto ste još uvijek s njim, iako svi znakovi govore da bi trebalo učiniti suprotno! Samo osluškujte svoj instinkt!

3. Muškarci ne posjeduju emocionalnu inteligenciju i intuiciju u onoj mjeri kao žene

Prestanite očekivati od njega da vam čita misli. Recite mu, nacrtajte mu, ali nemojte očekivati da sam shvati ono što vam se događa u glavi jer pobogu tamo je kaos, znate i same.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Pretvarate ste da ste ono što niste

U želji da ugode muškarcu, žene često rade stvari kojima će privući njihovu pažnju kako bi ih on više volio ili se zaljubio. Međutim, muškarci generalno nisu glupi. 

Oni ne vole: 

  •       žene koje im se ulizuju,  jer  je to naprosto fejk 
  •       žene koje očajnički trebaju pažnju jer je to prenaporno
  •       žene koje su presposobne jer se onda s njima moraju natjecati
  •       žene koje su preveliki seksualni manijaci (ili jednostavno imaju veći broj partnera od konkretnog muškarca)  jer ih to zastrašuje. Pustite mašti na volju, ali nemojte sad baš izvoditi akrobacije na lusteru kako bi ga zadivile. To će mu samo biti čudno (i nemojte nikad reći točan broj frajera s kojima ste spavale, pogotovo ako je veći nego njegov)
  •       žene koje tu i tamo ne polude i sve rade savršeno jer njemu će uzorna kućanica u nekom trenu dosaditi, a vi ćete zaraditi maničnu depresiju

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

5. Prerano dijelite osjećaje

Rečenice poput: „Ti se meni baš jako sviđaš!“ ili „Volim te“  će ga zgroziti , pogotovo na početku.  To signalizira da ste samo još jedna od onih stereotipnih žena koje žure u veze i ne mogu se kontrolirati, jer im je nužan muškarac da bi ih ispunio i upotpunio njihov život. To nije privlačno muškarcima. Nemojte to raditi.

6. Očekujete da će vas veza usrećiti  

Mnoge žene misle da će muškarac potpuno promijeniti njihov život, te da će ih učiniti potpunima i sretnima. Naravno, takve stvari se dešavaju stalno! U američkim filmovima! Žena koja očajnički traži vezu je nadasve odbojna pojava, to svi znamo. Uostalom, umjesto da trošite vrijeme na iščekivanje princa na bijelom konju, možda bi bilo zgodno da se posvetite sebi kako bi bile bolje prije svega sebi, a onda i svom budućem partneru. Nitko se još dosad nije samoostvario kroz drugu osobu. Samo- ostvarenje se ostvaruje kroz nas same! Dakle, prvo samoostvarenje, a onda u lov na muškarce i vjerujte mi, jednom kad uhvatite grip, shvatit ćete da je biti solo brijačica užasno zabavno. Imate cijeli život da budete u vezi, čemu žurba!

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

7. Pokušavate ga uvjeriti

Što radi većina žena kada upozna muškarca koji joj se sviđa, a on nije zainteresiran za nešto ozbiljno? Pokušava ga uvjeriti da počne osjećati drugačije.To je nemoguće jer on kao i svaki muškarac ima tu neku bivšu koja se i dalje nalazi na pijedestalu, a ta savršena bivša djevojka ga je toliko povrijedila da je sad samo zainteresiran za seks i površne odnose. Možete vi biti Miss svijeta s tri doktorata, ali ništa ne može zamijeniti bivšu. Morate shvatiti da koliko god se trudile, ako nije zagrizao na prvu ništa od toga. Ne može nagovoriti nekog da bude s vama.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

No, nemojte misliti da ovo rade samo žene. Muškarci su još gori. Muškarci se zapravo dijele na samo dvije vrste: one koji samo žele seks i oni koji ne žele samo seks. Oni koji nas ne žele, neće nas doživljavati nimalo, dok će ovi prvi biti neumorni. Komplimentirat će vam, ugađati, kupovati poklone…Razlika je što se takvim ponašanjem žene još i može „kupiti“, ali muškarce ne. S druge strane on će možda uživati u onome što dobiva, ali to neće promijeniti ono što on osjeća.

Komentari 0