21. prosinca 2015.

4 savjeta za druženje s novom najboljom prijateljicom

Thinkstock.

Poznajete se tek mjesec dana, ali već ne možete jedna bez druge. Lajkate si svaku glupost na Facebooku, čujete se svaki dan, a preko vikenda izlazite i super se zabavljate. Znate već sve jedna o drugoj. U tih kratkih mjesec dana poznanstva ispunjenih stotinama popijenih kava kako bi nadoknadile godine proživljene bez vašeg prijateljstva, saznale ste svaku sitnicu jedna o drugoj. Znate kad se prvi put poljubila, kad joj dolazi menga, koji broj grudnjaka nosi, koju vrstu sladoleda najviše voli, kako se zove frajer koji ju je povrijedio, kako se zove nova cura njenog bivšeg dečka, kako joj se zove bivša najbolja frendica, kakav odnos ima s mamom i milijun ostalih kostura iz njenog ormara.

 Ona naravno isto zna za vas. Međutim, budite na oprezu takva se prijateljstva mogu lako raspasti.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Jeste li se ikada zapitali zašto neka novostečena prijateljstva jednostavno procvjetaju, a druga se neslavno raspadnu? Ako pitate dr. Annette Annechild, odgovorit će vam da i u prijateljstvu postoji razdoblje udvaranja, kao i u romantičnoj vezi, koje je ključno za daljnji razvoj odnosa. Dr. Annechild se temom ženskog prijateljstva bavi u svojoj knjizi "I Can Tell Her Anything" ("Mogu joj reći sve") i upozorava – izbjegnite ove pogreške.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

1. Ne dajte joj prerano status nove najbolje prijateljice 

Možda ste vas dvije i stvorene jedna za drugu, ali ipak ne žurite s dodjeljivanjem ove titule svojoj novoj frendici. Reći novoj prijateljici da vam je nova najbolja prijateljica,  isto je kao reći dečku "Volim te" prije vremena. "Te riječi su presnažne i ako osjećaj nije obostran, stavit ćete je u neugodnu poziciju", kaže Marla Paul, autorica knjige "The Friendship Crisis" ("Kriza prijateljstva"). Dakle, neka vaša nova prijateljica zasluži da ju zovete prijateljicom, a kamoli najboljom prijateljicom jer nikada ne znate kada će se ova nova osoba u vašem životu pokazati problematičnom. Možda ćete to shvatiti nakon jednog izlaska s njom, možda nakon mjesec dana, a nekad i nakon godinu dana druženja. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Izbjegavajte kloniranje njezina stila

Udijeliti joj kompliment na račun njezina strašno dobrog stila je sasvim u redu, ali ukrasti njezin look i nije neka fora. Ukradete li ga, druženje neće potrajati. Umjesto da je kopirate, zamolite je da s vama pođe u shopping. "To će joj laskati, a zajedničko šopingiranje je dobar način da se povežete", predlaže Sally Horchow, koautorica knjige "The Art of Friendship" ("Umijeće prijateljstva"). Možete biti zaljubljeni u onu traper jaknicu ili super haljinu koju ima, ali ne smijete ih kupiti, a bolje joj je da ona ne kopira vas.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ne pretjerujte s dijeljenjem intimnosti

Jedno je pričati joj o zgodnom frajeru kojeg ste nedavno upoznali, no pričati detaljno o njegovu umijeću u seksu je nešto sasvim drugo. To je definitivno previše informacija za vašu novu frendicu. Otkrivanje osobnih podataka, bili oni seksualne prirode ili emotivne, nije samo neumjesno, nego i zamorno. Ona želi biti vaša prijateljica, a ne psihijatar, i zato je nemojte opterećivati.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Oduprite se uhođenju

Guglanje njezina imena čini se bezopasnim, ali neizbježno ćete bubnuti neku informaciju koja će vas otkriti. Isto vrijedi za Facebook i druge društvene mreže. Ako zahtjev za prijateljstvom osvane u njezinu inboxu prerano, znat će da ste je potražili online iste sekunde kad ste stigli kući.

 

Komentari 0