10 sočnih jela od krumpira

Bio on u glavnoj ili sporednoj ulozi, krumpir je namirnica koju možete obogatiti na mnogo načina.

Nije potrebno raspravljati o tome koliko je krumpir popularan kao prilog, blio da je riječ o onom klasičnom iz pećnice, toliko obožavanom pireu ili običnom, kuhanom u vodi. No, uz nekoliko začina ili samo jednu-dvije dodatne namirnice taj prilog može postati nezaboravan, a krumpir se pretvoriti u samostalno jelo kojem će bilo tko teško odoljeti.

1. Pita od krumpira i začinskog bilja

Ova rustikalna pita od povrća u kojoj okus krumpira podiže svježi timijan odlično će funkcionirati kao prilog, ali i kao samostalno jelo. Recept ovdje.

2. Orašasti pire od celera

Jedan od najpoznatijih priloga, pire krumpir, možete obogatiti korijenom celera i dodatkom tostiranih lješnjaka. Recept ovdje.

3. Pečeni krumpir s ružmarinom

Pečeni krumpir vječni je favorit među prilozima, a dovoljno mu je samo malo ružmarina da ga pretvori u vrhunsku poslasticu. Ova je kombinacija toliko dobra da ćete zaboraviti na meso. Recept ovdje.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Hrskavi cornflakes krumpir

Cornflakes jednostavno usitnite u blenderu zajedno s parmezanom i mljevenom crvenom paprikom pa uvaljajte krumpir u mješavinu. Sasvim nova dimenzija. Recept ovdje.

5. Topla salata od krumpira

Krumpir sa slaninom kao zimska verzija klasične krumpir salate postat će stalno jelo na meniju vaše kuhinje čim je probate. Recept ovdje.

Više recepata potražite na Gastro.hr

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0