Žena je na vlastitoj koži iskusila zašto ne smiješ šampon za suho pranje ostaviti u autu

Facebook/Christine Bader Debrecht
Vidi originalni članak
  • Tko razmišlja o tome je li mu u automobilu ostala neka bočica pod pritiskom? Malo tko, a često ih nosimo sa sobom
  • Na svim takvim bočicama lijepo stoji da se ne smiju izlagati toplini, ali...
  • Ova žena nije se toga sjetila i eksplozija joj je raznijela pola automobila

"Doista osjećam da moram ono što mi se dogodilo ispričati svima, s nadom da ću spriječiti da se drugima dogodi ovako nešto, nastane takva šteta ili čak netko bude ozlijeđen. Molim, slobodno ovo dijelite dalje" napisala je na svom Facebooku korisnica Christine Bader Debrecht, Amerikanka iz St.Petersa. Objavu je do sad podijelilo gotovo 6 tisuća ljudi.

"Ova boca šampona za suho pranje kose bila je ostavljena u pretincu između dva prednja sjedala u kćerkinom automobilu. Pretinac je bio zatvoren".

Za lijepu kožu Kako umanjiti tamne podočnjake i riješiti se dosadnih borica oko očiju?

Rriječ je bila o limenoj bočici kakve svakodnevno koristimo (aerosolnoj bočici, limenki pod pritiskom, sprej dozi, kako ih već nazivamo) jer u njih su pakirani dezodoransi u spreju, lakovi za kosu, suhi šamponi, osvježivači zraka, sprejevi protiv insekata, razna sredstva za čišćenje...

"Jučer je bilo vruće i boca je eksplodirala. Raznijela je poklopac pretinca za stvari, probila panoramski prozor na krovu automobila i odletjela dovoljno uvis da padne 15 metara daleko od automobila".

"Samo vas želim podsjetiti (i vašu djecu također) da čitate ona upozorenja na proizvodima koje koristite. Molim vas, nemojte ostavljati aerosolne limenke (posebno suhi šampon, jer čini se da je to problem kod nekih brendova) u automobilu. Stvarno sam zahvalna što nitko nije ozlijeđen".

Naravno, na svakoj aerosolnoj bočici, doduše sitnim slovima, napisano upozorenje u smislu: "Izuzetno zapaljiv aerosol. Bočica pod pritiskom, može doći do pucanja ako se zagrije. Držati podalje od izvora topline, toplih površina, iskri, otvorenog plamena. Ne prskati na otvoreni plamen. Zaštititi od sunca. Ne izlagati temperaturama višima od 50 stupnjeva Celzijusa.

Vjerujemo da je tako bilo i na ovom šamponu, nama nepoznatog brenda. No, iskreno, tko o tome razmišlja? Bočicu sigurno nećemo bez razmišljanja baciti u vatru, ali hoćemo li se sjetiti da nam je u torbici koja je u autu ostao npr. dezić pod pritiskom ili šampon za suho pranje? Nadamo se da da, posebno nakon ovog slučaja koji je ozbiljno upozorenje. Uostalom, vatrogasci su upozorili da ljeti nije pametno u autu držati ni običnu bocu vode jer i iz toga može nastati nesreća.

Posjeti Miss7.24sata.hr