Želiš ih isprobati! Prefine hladne salate s tjesteninom koje možeš pripremiti u tren oka

Guliver/Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Hladne salate s tjesteninom idealne su za brzi, osvježavajući, hranjivi obrok koji možeš pripremiti u kratkom roku
  • Kombinacija s tunom, jogurtom ili nečim trećim? Nudimo ti nekoliko recepata koji će te sigurno oduševiti
  • Pročitaj u nastavku koje salate ti preporučujemo

Na edukativnoj Marodi radionici, naše čitateljice su usavršile znanje o pripremi, kvaliteti i sastojcima tjestenine. Tamo su pripremale tri recepta pod budnim okom food blogera Darka Kontina. Sudionice su namirnice vješto ukomponirale u jela i stvorile pravi užitak za nepce.

Polaznice su naučile kako se tjestenina može napraviti na mnogo načina, a svima vama koji niste bili s nama pripremili smo video recepte koje možete pogledati ovdje, a kako je bilo na samoj radionici pogledajte u videu: 

Jedan od najpopularnijih je hladna salata s tjesteninom koja je ultimativni lagani specijalitet. Osim što ti treba minimalno vremena za pripremu ovih šarenih jela, uživat ćeš  i u aromama svježeg povrća i ukusne tjestenine. Donosimo ti tri recepta kojima ćemo te uvjeriti kako se od hladne salate s tjesteninom može napraviti odličan ručak. 

Povrtna salata s jogurtom

Vjerujemo kako ti nije do nakuhavanja kompliciranih jela dok imaš manjak vremena. U tim situacijama potrebno ti je brzo, hranjivo jelo koje će te osvježiti i zasititi. Donosimo ti recept za salatu s tjesteninom, povrćem i svježim jogurtom koja te sigurno neće razočarati. 

Sastojci:

Priprema: 
Skuhaj Marodi tjesteninu al dente, odnosno kuhaj ju dovoljno da ostane malo tvrda. Zatim ju ostavi da se ohladi. U međuvremenu pripremi povrće: operi paprike i rajčice, krastavac oguli i sve sitno nasjeckaj. Pripremi umak tako da u jogurt umiješaš maslinovo ulje, sitno narezani češnjak, začine i limunov sok. Hladnu tjesteninu prebaci u veliku posudu, zatim dodaj povrće te svježe pripremljen umak od jogurta i češnjaka. Promiješaj, ohladi i tvoja salata je spremna!

Tjestenina i tuna - savršena kombinacija

Priznajemo, najfinija nam je kombinacija slasne tune s ohlađenom tjesteninom. Uz ove namirnice možeš mnogo toga kombinirati pa  je gotovo nemoguće pogriješiti u odabiru povrća. Ovo je vrlo jednostavan recept koji je gotov u tren oka!

Sastojci: 

  • 150 g fileta tune (konzervirane)
  • 200 g cherry rajčice, narezane na polovice
  • Svježi peršin, sitno nasjeckan
  • 400 g Marodi Svrdla tjestenine 
  • 50 g kukuruza šećerca
  • Crvena paprika babura, narezana na kockice
  • Sol, papar
  • Balzamični ocat
  • Maslinovo ulje

Priprema:
Skuhaj Marodi Svrdla tjesteninu prema uputama. Osim što će jelo biti prefino, ova tjestenina će zanimljivim i posebnim oblikom učiniti jelo vizualno atraktivnijim. Zatim tunu odvoji vilicom na sitnije komadiće te ju stavi u posudu u kojoj ćeš dovršiti jelo; dodaj povrće te začini balzamičnim octom i maslinovim uljem. Ubaci začine i zatim sve zajedno promiješaj. Gotovu, procijeđenu tjesteninu pomiješaj s tunom i povrćem. Jelo posluži hladno i po želji dodaj malo kiselog vrhnja.

Salata koju svi obožavaju

Ova je salata totalni klasik! Tjestenina sa šunkom, sirom i kiselim vrhnjem idealno je jelo za tebe ako ne možeš zamisliti obrok bez mesa. Priprema ne može biti jednostavnija. Gotova je u svega nekoliko poteza - detalje pročitaj u nastavku!

Sastojci:
cca 350 g Marodi Makaroni tjestenine 
cca 100 g kiselih krastavaca
2 paprike
1 konzerva kukuruza
1 kiselo vrhnje
1,5 dl vrhnja za kuhanje
100 g sira
100 g šunke
sol, papar

Priprema:
Skuhaj Marodi tjesteninu pa ju procijedi i ohladi. Krastavce, paprike, sir i šunku izreži na što manje kockice. Sve prebaci u veću posudu, začini, a zatim dodaj ostale sastojke. Promiješaj, ohladi i zatim serviraj. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr