Napokon sam otišla na maderoterapiju, tretman valjcima protiv celulita - evo kakvi su rezultati

privatna arhiva Kristijana Musića
Vidi originalni članak
  • Ponukana dobrim preporukama, odlučila sam otići na maderoterapiju
  • Riječ je o anticelulitnom tretmanu koji uključuje masaže nazubljenim valjcima
  • Nakon što sam bila na pet tretmana, uvjerila sam se da je riječ o metodi koja mi ulijeva povjerenje

Nikada se nisam previše zamarala celulitom i, ne, ovo naprosto nije članak u kojem ću ti reći kako sam njime najednom postala opsjednuta i sad ga odjednom želim potpuno eliminirati. Dapače, niti me ne živcira. Nema ga toooliko mnogo, ali je jako uporan. Jednostavno postoji i živimo zajedno - zajedno idemo na plažu, ponosno nosimo kratke hlače i zajedno pocrnimo. Nikada do sad nisam bila ni na jednom anticelulitnom tretmanu, a na nagovor sestre i prijateljica isprobala sam tek nekoliko krema koje mi nikad nisu djelovale. Nisam sigurna je li to zato što nisu djelovale ili ja nisam bila uporna. Sve u svemu, moj celulit i ja imamo kvalitetan suživot.

Međutim, već neko vrijeme sa svih strana "iskače" mi maderoterapija, ultimativna metoda borbe protiv celulita koju su nahvalile brojne zvijezde, ali i moje bliske prijateljice.

Masaža valjcima?

Nakon što mi se ukazala prilika da isprobam 5 tretmana, bacila sam se na istraživanje svih detalja ove popularne metode koja se temelji na snažnoj masaži drvenim valjcima različitih tekstura. Na samom početku masaže, noge se namažu uljem i valjcima se ponavljaju serije ritmičkih pokreta koji pritišću celulit i masne stanice. Takvim pokretima stimulira se limfni sustav i time tijelo oslobađamo od toksina. Oslobađanjem od toksina potiče se metabolizam, ubrzava se cirkulacija i celulit kreće na svoj put izbacivanja putem urinarnog i probavnog trakta. Upravo zato preporučljivo je tijekom tretmana piti što više vode. Je li i tebi zvuči logično? Sve što sam istražila zapravo mi je imalo smisla i definitivno je bio izazov. Naručila sam se na pet tretmana u salonu House of Nails. Vlasnica salona i maderoterapeutkinja Andreja tajne ove metode naučila je kod Snežane Rulić, poznatije kao Sneki, "ubice celulita", prve guruice ove popularne metode u regiji. 

BEAUTY TRIKOVI Ovako ćeš biti mirisna i svježa cijeli dan - čak i kad krenu paklene vrućine

Boli li?

Na samom početku, Andreja me izmjerila. Bedra su mi imala opseg 57.1 cm, a bokovi 94.3 cm. Dok me mjerila, ja sam se malo tresla jer sam vidjela sve te nazubljene valjke koji mi, na prvi pogled, nikako nisu izgledali prijateljski. S obzirom da nemam baš visok prag boli, već sam se vidjela kako vrištim i jurim iz salona. Međutim, Andreja me opustila pričom i uljem mi namazala noge, ne štedeći na tekućini. Krenula je raditi s valjcima i ispočetka me obuzeo dosta neobičan osjećaj škakljanja. Ali nije bilo boli! Nakon što bi mi se noge zagrijale, i taj osjećaj škakljanja je nestao. Ni u jednom od pet tretmana nije bilo boli, a Andreja mi je objasnila kako bol ovisi o osobi i njenoj toleranciji, ali i tehnici osobe koja radi. U svakom slučaju, maderoterapija ne bi smjela boljeti.  Nadalje, tretmani su mi u pravilu trajali između 40 i 45 minuta, a jako je bitno da na tretmane, jednom kad kreneš, ideš što češće. Idealno je ako ideš svaki dan. Ja sam nastojala ići svaki dan, ali u dva navrata sam morala propustiti termin zbog drugih obaveza. Dakle, 5 tretmana odradila sam u tjedan dana. Međutim, prema Andrejinoj uputi, vodu (i čaj od koprive) sam pila kao luda. Istina je da sam mnogo vremena provodila na toaletu, ali to je zapravo i jedna od poanti ove priče. Već nakon prvog tretmana osjetila sam da su mi noge "lagane", kao da mi je netko skinuo svu težinu s njih. Bila sam opuštena i spremna za pokret. Uistinu mi se svidio osjećaj nakon maderoterapije i tu sam se potpuno opustila i prošli su me strahovi.

BEAUTY Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo

Koliko vremena treba da celulit nestane?

U svih pet tretmana jako sam uživala i opuštala se čavrljajući s Andrejom. U međuvremenu, ona mi je objasnila da tijelo na maderoterapiju reagira vrlo individualno i da nema općeg pravila. Nekim ženama je pet tretmana dovoljno, a nekima je i deset premalo. Dakako, zanimalo me zašto neke meni bliske žene kažu da su usred maderoterapije doživjele pogoršanje, a celulit bi im se onda naglo smanjio. Andreja mi je rekla da ima u tome istina jer kreće proces čišćenja organizma od toksina, a celulit se pokreće na svoj put u nepovrat. Dakako, uočila sam da je, tijekom četvrtog tretmana, stiglo i moje pogoršanje. Taj dan mi se činilo da mi je celulit vidljivi nego prije i shvatila sam da sam ja možda ona kojoj bi ipak trebalo deset tretmana. U konačnici, tjedan mi je jako brzo prošao i stiglo je vrijeme za konačno mjerenje.

Desno bedro palo je na ravnih 56 cm, a lijevo je ostalo na 56.4 cm. Bokovi su se spustili na 94.1 cm. Nisam sigurna koliko toga možeš vidjeti, ali noge su mi definitivno glađe na dodir i općenito izgledaju zategnutije. Ne govorimo tu o nekoj dramatičnoj razlici, ali dovoljno je da se osjećam dobro. Izgleda da sam ja definitivno onaj tip žene kojoj bi deset tretmana bilo mnogo korisnija opcija! Još uvijek nisam odlučila hoću li investirati u dodatnih pet. Cijena paketa od 10 tretmana za noge i guzu je 1600 kn, a cijena jednog tretmana (za one koji samo žele isprobati) je 200 kn

U konačnici...

U konačnici, maderoterapija čini mi se kao metoda koja uistinu ima smisla. Sve mi je u toj priči logično. Sve u svemu, ako želiš obznaniti rat celulitu, popularni valjci mogli bi biti pravi put jer je evidentno da rezultata ima. Ipak, nemoj krenuti s previsokim očekivanjima jer, kao što mi Andreja sama rekla, ona ne može "smršaviti osobu", već samo "preoblikovati". S druge strane, i sama maderoterapeutkinja vjeruje da je zdrava i uravnotežena prehrana te trening pravi ključ dobrog izgleda, a maderoterapija korisna pomoć u borbi protiv celulita koji je uistinu tvrdoglav "neprijatelj". 

ZAIGRAJ KVIZ I SAZNAJ Sitne navike koje razotkrivaju muškarca: Kojem tipu pripada tvoj dragi?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr