Je li u redu ovo što je svekrva napravila svojoj snahi?

Thinkstock / Spencer Davies
Jedna se žena na Mumsnetu požalila na svoju svekrvu, koja joj je pripremila iznenađenje na zajedničkoj obiteljskoj večeri - a to joj se ni malo nije svidjelo!
Vidi originalni članak

Obiteljski odnosi nešto su o čemu bi se mogla napisati knjiga. Ma, ne jedna, već nekoliko (stotina) njih. Rekli bismo da su u najmanju ruku čudni. Posebice ako je riječ o odnosu svekrva-snaha. Znamo da to ne ide ni malo glatko! Svekrve imaju prevelika očekivanja od svojih snahi, dok snahe ne žele da im se one petljaju u život, bla, bla, bla... Stvarno bismo mogli u nedogled o tome!

Ali, nismo mogli ignorirati priču jedne anonimne žene koja se ja stranici Mumsnet požalila na svoju svekrvu.

U ZDRAVOM TIJELU... Ova mama svaki dan važe svoju kćer - da se ne udeblja

Prenosimo njezinu objavu u cijelosti:

"Generalno, sviđa mi se moja svekrva. Naš odnos nije tako loš, međutim, ja sam debela i ona se stvarno ne može nositi s idejom da neću biti na dijeti jer je ona neprestano na dijeti. Bili smo jučer kod njih na večeri - na pečenoj piletini. Meni je svekrva poslužila komad bijelog mesa i dvije žlice povrća. Sebi je poslužila nešto više, a svekar i suprug dobili su natovarene tanjure. Nakon što sam u šoku gledala u svoj tanjur, zatražila sam još hrane, no ona je odgovorila kako nema više. Suprug je potom podijelio svoju porciju sa mnom. Kasnije smo suprug i ja zbog atmosfere otišli u pub gdje smo popili malo previše, a na putu kući smo uzeli ribu i krumpiriće (fish and chips), koje smo jeli u vrtu dok nas je ona gledala kroz kuhinjski prozor. Nakon što smo se vratili u kuću, imala je komentar o meni da sam svinja. Na to sam joj odgovorila da ne bismo bili gladni da je domaćin bio pristojan i da je poslužio ravnomjerne porcije za sve goste. Suprug je jako uzrujan zbog naše prepirke i želi da je nazovem, ali ja ne želim."

Post je prikupio 4 tisuće komentara. Ovo su samo neki od njih: 

"Ona je nepristojna i osuđujuća. Ako ste Vi i Vaš suprug sretni, to je najvažnije. Mislim da ne morate zvati svekrvu. Što biste trebali reći? 'Oprostite što sam gladna / trebam više hrane / jedem ribu i krumpiriće?' Ona mora Vas nazvati i reći: 'Žao mi što ti nisam dala dovoljno hrane / nazivala te svinjom.' Kako nepristojno! Sljedeći put se sami opskrbite hranom!"

"Ne bih se ispričala i naljutila bih se na muža što je to uopće predložio. Nazvala te svinjom."

"Nazvala te svinjom? :O Zasigurno bih željela ispriku za to i ne bih prva podigla slušalicu! Reci suprugu da je  prešla mjeru, a ako on to ne vidi, onda i vi imate problem."

LJUBAV NEMA MJERU "Suprug voli svaku oblinu, šlauf i striju moga tijela"

Gotovo sve anonimne komentatorice stale u uz ovu snahu, no pitanje je: Je li svekrva uistinu toliko loša osoba jer joj je servirala manju porciju? Istina, nitko joj ne daje za pravo da nekoga naziva svinjom, to apsolutno ne odobravamo. No, je li ona uistinu imala loše namjere? Ili je na "lijep" način pokušala snahi pokazati da bi možda trebala na dijetu, odnosno zdravije jesti? Vjerojatno je duboko u pozadini (ali jako, jako duboko) dobra namjera, ali izvedba je katastrofalna. Također, treba imati na umu da svaka priča ima dvije strane, a mi svekrvinu nismo čuli...

Posjeti Miss7.24sata.hr