Uskršnje delicije na vašem stolu

Thinkstock / Spencer Davies
Portal Gastro.hr donosi vam najslasnije recepte i najkorisnije trikove za veličanstven
Vidi originalni članak

Želite li znati kako napraviti tradicionalnu pincu? Taj tradicionalni slatki kruh zahtijeva, osim osnovnog recepta, i dobra dva do tri sata, topao dom stabilne temperature, prava žuta domaća jaja i nešto snage za umijesiti tijesto.

Za desert poslužite kuglof, tradicionalni kolač hrvatskog uskršnjeg stola, koji je u stvari prozračno tijesto prepoznatljivo više po neobičnom obliku nego sastojcima koje sadrži. Ne postoji, naime, uniformirani recept za kuglof, ali se zato sve inačice pripremaju u karakterističnom okruglom kalupu izbrazdanih stijenki s rupom u sredini.

Želite li nešto drugačije kušajte slatka začinjena peciva s grožđicama i križićem na vrhu koja su posebno popularna u Velikoj Britaniji i zemljama engleskog govornog područja. Tradicionalno se pripremaju na Veliki petak i prava su uskrsna poslastica.

Više recepata i ideja potražite na portalu Gastro.hr

Posjeti Miss7.24sata.hr