Tomislav Škunca - kralj food stylinga
Tomislav obožava barsku hranu i street food, i to je ono što ga u posljednje vrijeme više zadovoljava nego visoka gastronomija u kontekstu skupih namirnica i minimalizma. Upravo je ovakav koncept "barske atmosfere" okosnica gastro večeri Friday Snack & Party koju, zajedno s kolegom i prijateljem Draganom Dragojlovićem Gagom uspješno i s užitkom vodi u zagrebačkom bistrou RougeMarin, predstavljajući gostima iz tjedna u tjedan klasike svjetske kuhinje.
Ipak, kuhanje nije njegova jedina ljubav. Po povratku u Hrvatsku 2006. godine osnovao je agenciju JCI Croatia, specijaliziranu za savjetovanje i posredovanje pri zapošljavanju visoko kvalificiranih, stručnih i rukovodećih kadrova s polja hotelijerstva, ugostiteljstva i visoke gastronomije.
Ostavši svakako u kulinarskoj struci, posvetio se još jednom zanimanju koje još uvijek nije toliko kod nas zastupljeno - food stylingu te je danas jedan od rijetkih aktivnih food stilista na hrvatskoj gastro sceni. Što je to food styling, koje su zakonitosti uljepšavanje hrane, kao i specifičnosti ovog zanimanja, otkrio nam je Tomislav koji je svoje znanje stekao u Chicagu kod jedne od najpoznatijih svjetskih food stilistica, Donne Lafferty.
Intervju Tomislava Škunca u cijelosti pročitajte na portalu Gastro.hr