Zar je moguće da se ona poželjela ubiti?! Gisele otkriva zašto je bila na rubu samoubojstva

Instagram/Nives Celzijus
Supermodel Gisele Bündchen otkrila je kako se na samom vrhuncu svoje manekenske karijere borila sa suicidalnim mislima i vodila osobnu bitku s mentalnim problemima
Vidi originalni članak

Ona ima sve. Već je godinama najplaćeniji model današnjice, prekrasna od-glave-do-pete, dvoje preslatke djece, muž zvijezda američkog nogometa. Savršen život, zar ne? Tko bi ikada rekao da je Gisele Bündchen nekada bila na rubu samoubojstva...

Gisele je u svojim novim memoarima, Lessons: My Path to a Meaningful Life, otkrila koliko ju je njezin nevjerojatno velik uspjeh u modnom svijetu zapravo sustavno uništavao iznutra. "Stvari izvana možda izgledaju savršeno, ali pojma nemate što se zapravo događa u mojoj glavi", govori 38-godišnja Gisele. 

Gisele je brutalno iskreno progovorila o svojim najuspješnijim, ali i najtežim danima. U 90-ima je započela karijeru i u rekordnom roku postala najtraženije lice modne industrije - u isto vrijeme prvi se put počela boriti s problemima poput klaustrofobije, napada panike, anksioznosti i suicidalnih misli. "Osjećala sam se kao da mi je sve oko mene prijetnja, kao da me sve može ubiti, u svemu sam vidjela smrt", otkrila je Gisele u svojim memoarima. "Prvo avioni, zatim liftovi. Onda tuneli, hoteli, foto studio, auti. Na kraju i moj vlastiti stan. U prijevodu: sve."

"Život mi je postao kavez, a ja sam se osjećala kao zarobljena životinja u njemu. Nisam vidjela izlaz, nikako nije išlo na bolje i nisam mogla podnijeti ni jedan dan ovakvih osjećaja." Kako su se napadaji panike sustavno pojačavali, Gisele priznaje kako je počela razmišljati o smrti i umiranju. "Ideja mi se sve intenzivnije počela kretati u mislima: možda će mi biti lakše ako samo skočim. Sve će biti gotovo. Izvući ću se iz svega."

“Kada se sjetim tih trenutaka i te 23-godišnje djevojčice, poželim plakati. Želim joj reći da će sve biti u redu, da njezin život nije još ni započeo! Ali u tom trenutku, jedini odgovor sam vidjela u samoubojstvu." U svojim memoarima, Gisele otkriva kako se oporavila uz pomoć stručnjaka i doktora koji su joj kompletno promijenili pogled na određene aspekte njenog života uključujući prestanak pušenja i smanjenje unosa alkohola i kofeina. 

Na Instagramu je otkrila kako joj je proces pisanja memoara poslužio kao osobna terapija te iako je svjesna kako je javnosti otkrila svoje najtamnije i najskrivenije tajne, naglasila je koliko je važno da sve žene svijeta znaju da u ovakvim trenucima nisu same!

Posjeti Miss7.24sata.hr