Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa objavili su fotografije s krštenja dvomjesečnog sina Archija

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa prvog su sina krstili na privatnoj ceremoniji u kapelici dvorca Windsor
  • Krštenje se održalo u krugu obitelji, a par je imena kumova odlučio zadržati u tajnosti
  • Službene fotografije s krštenja snimljene su na istom mjestu gdje je prije 35 godina proslavljeno krštenje dječakovog oca princa Harrya

Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa su ove subote, 6. srpnja na privatnoj ceremoniji u kapelici dvorca Windsor krstili sina prvorođenca. Maleni Archie Harrison Mountbatten-Windsor kršten je točno dva mjeseca nakon svog rođenja. Iako su brojni mediji špekulirali kako će Meghan i Harry za kumove odabrati nekog od svojih slavnih prijatelja, poput Serene Williams ili supružnika Clooney, par je ovu čast odlučio udijeliti svojim bliskim prijateljima za koje su naveli kako su obilježili njihov život. Povodom krštenja na svom službenom Instagram profilu su objavili dvije fotografije.

Make up tajne Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode!

Premda je krštenje izvorno planirano za petak, 5. srpnja, premješteno je dan kasnije kako bi mu mogao prisustvovati dječakov djed princ Charles. Njegova prabaka kraljica Elizabeta II. je propustila dolazak na ovu svečanu prigodu jer se nalazi u Škotskoj gdje obavlja unaprijed dogovorene službene dužnosti. Krštenju su prisustvovali i ostali članovi kraljevske obitelji, princ William, vojvotkinje Kate i Camila, sestre pokojne princeze Diane lady Jane Fellowes i lady Sarah McCorquodale te dječakova baka Doria Regland. Današnjem privatnom slavlju je prisustvovalo samo 25 osoba, a među njima se našla i nekadašnja dadilja dvaju prinčeva, Tiggy Legge Bourke, s kojom su obojica do danas zadržali blizak odnos.

Maleni Archie je deveti pripadnik kraljevske obitelji koji je kršten u replici opravice koju je za svoje prvo dijete dala napraviti još kraljica Victorija 1841. godine. U istoj su opravici kršteni i njegovi bratići George i Louis te sestrična Charlotte. Mališanov otac, baš kao i stric te djed, kršteni su u originalnoj opravici koja je trenutačno pohranjena u kraljevskoj zbirci. Prema tradiciji, voda korištena u krštenju dolazi iz rijeke Jordan za koju se smatra kako je u njoj kršten Isus Krist.

Službene fotografije krštenja fotografirane su u Zelenoj sobi za crtanje (Green Drawing Room) dvorca Windsor. Isto mjesto poslužilo je i kao kulisa za službene portrete s vjenčanja dječakovih roditelja, a u istoj sobi je kraljevska obitelj proslavila krštenje njegova oca Harrya u prosincu 1984. godine. Dok se Diana tada odlučila za kraljevsko plavu, Meghan je danas zabljesnula u bijeloj haljini čiji dizajn potpisuje francuska modna kuća Dior. Njezina šogorica Kate ostala je vjerna britanskim dizajnerima te se pojavila u ružičastoj haljini Stelle McCartney uz koju je kombinirala modne dodatke i obuću u crvenoj boji.

Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa krštenje svog prvorođenca su nastojali zadržati u privatnosti. Takva odluka nije naišla na odobrenje dijela britanske javnosti koja ih je optužila da se ponašaju poput "zvijezda s A liste". Također, par je odbio javno navesti imena djetetovih kumova navodeći kako nije riječ o osobama iz javnog života te da žele zaštititi njihovu privatnost.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr