Tako tužno... Novinarka otkrila kako se princeza Diana zaista osjećala na dan svog vjenčanja

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Dokumentarac o životu Charlesa i Camille emitiran u nedjelju otkrio je nove detalje iz života nikad prežaljene Lady Di
  • BBC-jeva kraljevska dopisnica Jennie Bond otkrila je što joj Diana u privatnom razgovoru ispričala o danu svog vjenčanja
  • Suprotno bajkovitom ugođaju svog velikog dana, Diana se osjećala kao janje pred klanje, a i druge stvari su je upozoravale da nešto nije u redu

Gotovo 23 godine nakon smrti princeze Diane, nove crtice njezinog života ne prestaju izlaziti na površinu. Ovaj put detalje o Dianinim intimnim razmišljanjima otkrila je bivša BBC-jeva kraljevska dopisnica Jennie Bond, inače poznata kao britka novinarka koja je za potrebe dokumentarca pred kamerama jednom čak povukla i dim skunka.  Ponešto iz 14-godišnjeg iskustva kraljevske dopisnice Bond je otkrila u dokumentarcu koji je televizijska kuća Channel 5 pripremila o Charlesu i Camilli (Charles & Camilla: King and Queen in Waiting), emitiranom u nedjelju, a najviše se to odnosilo na detalje Dianinog života s kojom se novinarka zbližila tijekom svog rada. Naime, prema ispovijesti Bond, bajkovito Charlesovo i Dianino vjenčanje 1981. imalo je sasvim drugačiji predznak iza zatvorenih vrata, a princeza Diana je novinarki je ispričala kako su je na taj dan razdirale sumnje

Princezini dnevnici Koju bi princeza Diana više voljela, Kate ili Meghan? Bliski suradnici lady Di govore što bi ona mislila o svojim snahama

''Diana mi je puno vremena nakon vjenčanja u jednom našem privatnom razgovoru priznala da se osjećala kao janje pred klanje dok je hodala prema oltaru, što je vrlo tužno. Mislim da je bila dobro svjesna da stvari nisu bile baš u redu'', ispričala je Bond za dokumentarac. 

''Kad je vidjela Camillu na kongregaciji, odmah joj je bilo neugodno zbog toga'', dodala je Bond. 

Kraljevska dopisnica od 1989. do 2003. godine otkrila je i kako je Diana pronašla narukvicu koju je Charles dao Camilli dok je bio zaručen s Dianom, a u koju je ugravirao inicijale svoje sadašnje supruge. 

Kraljevski dvori Prelijepa nećakinja princeze Diane, Kitty Spencer (29), udaje se za 61-godišjeg tajkuna

''Diana je bila bijesna zbog toga i željela je znati žašto je poklonio tu narukvicu Camilli'', rekla je novinarka. 

Prema ispovijesti Jennie Bond Charles je za vrijeme medenog mjeseca s Dianom čak nosio personalizirane manžete u koje su bili ugravirani inicijali C&C, za Charlesa i Camillu. 

U dokumentarnom filmu prikazano je i kako je Camilla prešla put od najomraženije žene u Britaniji do figure koja je zadobila naklonost britanske javnosti i kraljevske obitelji, djelomično i zbog preuzimanja savjetodavne, gotovo majčinske uloge prema Kate Middleton i Meghan Markle kada su ulazile u kraljevsku obitelj. 

Victoria Howard, urednica Crown Chronicles, objasnila je kako je Charles nakon razvoda s Dianom izgubio naklonost javnosti. 
''Britanska javnost nikada neće o Charlesu razmišljati kao o kralju. Smatrali su ga nepodobnim britanskim monarhom'', rekla je Howard. 

Kate Nicholl, kraljevska dopisnica Vanity Faira, otkrila je kako su jednom prilikom Camillu pljunuli na ulici i gađali kruhom u supermarketu. 

Osvetnička haljina Istinita priča iza slavne 'osvetničke' haljine princeze Diane

Međutim, tijekom godina, Charles i Camilla pronašli su način da steknu određenu naklonost britanske javnosti. Štoviše, u dokumentarcu je naznačeno kako je Camilla kao autsajder pomogla Kate i Meghan prilikom njihovog ulaska u kraljevsku obitelj koji nije bio nimalo lagan. 

Podsjetimo, Charles i Diana vjenčali su se ispred katedrale svetog Pavla pred 2.000 ljudi 29. srpnja 1981. godine. Godine 1992, premijer John Major objavio je kako će se par razdvojiti, ali da nastavljaju zajednički život u palači Kensington. Obožavana Lady Di poginula je 31. kolovoza 1997. u prometnoj nesreći u Parizu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr