Što britanska kraljica uvijek nosi u torbici?

Getty/Guliver
Znatiželja nas je pojela kada smo saznali da možemo zaviriti u torbicu najpoznatije kraljice na svijetu. Evo što kraljica Ellizabeta II nosi svaki dan sa sobom!
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II jedna je od najpoznatijih žena na svijetu, a u javnosti nikad, ali NIKAD nije odvojena od svoje legendarne torbice. Kraljica uvijek nosi torbu od teleće kože (izrađenu po mjeri, naravno) koju joj godinama nabavlja društvo na dvoru zasluženo za pronalazak najkvalitetnijih proizvoda (i materijala!) u državi. Sveukupno ima više od 200-tinjak ovih torbica u nekoliko boja, a jedna košta više od 14 tisuća kuna - ima se, može se! Oko kraljičine torbice se stvorila totalna mistika, pogotovo nakon što se saznalo da ih koristi kako bi svojim zaposlenicima davala znakove. Navodno, ako stavi torbicu na stol ispred sebe, daje do znanja da želi završiti razgovor u sljedećih 5 minuta, a kada je stavi na pod daje do znanja svojoj asistentici da želi biti "spašena". Prijeđimo sada na sadržaj torbice!

1. Naočale za čitanje

Vjerovala ili ne, imamo podatak da je kraljica prvi put iz svoje torbice izvadila naočale za čitanje 1982. godine, a od tada ih uvijek nosi sa sobom. Pritom, naočale su uvijek one brenda Silhouette, a najdraži model su joj one s poluprozirnim okvirom od meke plastike. 

2. Ruž i ogledalo

Baš kao i svaka žena, ni kraljica ne napušta palaču bez ruža za usne koji taj dan nosi. Navodno je njoj u redu popraviti ruž kada god on ne stoji dobro. Iako nije sasvim sigurno, najvjerojatnije koristi brend Clarins, a ogledalce je vjenčani dar od princa Filipa. 

3. Vješalicu za torbu

Ono što smo mi otkrili tek prije nekoliko godina, kraljica već koristi godinama. Naime, u torbici uvijek ima svojevrsnu vješalicu za stol na koju se može prikačiti torbica primjerice tijekom svečane večere. Ovako nikada ne mora brinuti gdje će odložiti svoju torbicu!

4. Nalivpero

Spremna je u svakoj situaciji treba li što potpisati jer u svojoj torbici vječito nosi i srebrno nalivpero. Kako otmjeno!

5. Popeglane novce

Okej, kraljica nikada ne mora nositi novce ili kartice sa sobom, ipak nekad ih nosi - a kada ih nosi, oni su obavezno prošli kroz glačalo! Naime, kraljica novac nosi samo u crkvu kako bi ga mogla donirati. Najčešće daje 5 funti, ponekad i 10, no jedno je uvijek isto: njezin tim sve novce popegla i složi tako da kraljičino lice bude na prednjoj strani. 

6. Maramice

Ni kraljica nije otporna na viroze, pa sa sobom nosi maramicu kako bi nezgodnu situaciju poput curenja nosa na kakvom balu ili sastanku odradila brzo i primjereno.

KRALJICA Upoznaj najmlađu kraljicu na svijetu!

7. Mentol bombone

S obzirom na to koliko ljudi mora pozdraviti dnevno, ne čudi nas da nosi i paketić mentola kako bi imala svjež zadah.

8. Fotoaparat

Ovo nas je iznenadilo! Iako kameru ne nosi sa sobom svaki dan, nosi je povremeno. Uvijek je bila sklona fotografiji, a navodno najviše voli fotkati predsjednike i slične face za svoju privatnu kolekciju. Osim fotoaparata, povremeno nosi keksiće za svoje pse korgije, obiteljske fotke, privjeske za sreću koje su joj poklonila djeca, križaljke i, zamisli,

 džepni nožić.

Posjeti Miss7.24sata.hr