Slavni celebrityji u svijetu NFT-ova: Paris Hilton, Shawn Mendes i drugi lansirali su svoje digitalne projekte

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Digitalnom svijetu NFT-ova, osim velikih modnih brendova, pridružuje se i sve više celebrityja
  • Otkrij koji su sve celebrityji lansirali vlastite NFT-ove i bili uspješni na ovom digitalnom tržištu
  • Među njihovim NFT-ovima nalaze se glazba, fotografije, ali i umjetnička djela

NFT najnovija je digitalna inovacija koja trenutno zaokuplja svijet, a stvaranju vlastitih NFT-ova već se priključilo i mnogo celebrityja iz svijeta poznatih i slavnih.

Nova digitalna era koju predvode NFT-ovi, odnosno non-fungible tokens prodire u sve industrije, a sve više celebrityja odlučuje investirati u ovaj oblik digitalne imovine, koji svaki dan sve više dobiva na vrijednosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Paris Hilton (@parishiltonnft)

NFT, odnosno non-fungible token digitalna je imovina koju su dosad na tržište lansirali brojni celebrityji uključujući Paris Hilton, Lindsay Lohan, Eminema, Grimes i mnoge druge.  Uz njihovu promociju putem NFT-ova putem društvenih mreža i videa, NFT projektima narasla je popularnost, kao i njihova cijena.

Ovim poslovnim pothvatima na tržište izbacuju još jedan proizvod sa svojim potpisom, no ovaj put u digitalnom obliku te se i na taj način žele povezati s postojećim obožavateljima, stvoriti nove i pružiti ljudima koji kupuju njihove NFT-ove posjed posebne digitalne imovine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Paris Hilton (@parishiltonnft)

NFT je engleska kratica koja označava non-fungible token, odnosno nezamjenjivi token. Njihova nezamjenjivost označava njihovu jedinstvenost te znači da se ne mogu zamijeniti za nešto drugo.

NFT se odnosi na kriptografski zaštićenu digitalnu imovinu koja predstavlja neki jedinstveni predmet, umjetničko djelo ili pojavu pa se tako u NFT-ove ubrajaju i posebni odjevni predmeti, glazbeni zapisi, kratka videa ili likovi u igricama. Celebrityji su se upustili u stvaranje različitih NFT-ova, od glazbe i fotografija do umjetničkih djela.

U nastavku ti donosimo uspješne primjere celebrity NFT-ova.

Paris Hilton

Bogata nasljednica i poduzetnica Paris Hilton svoj je prvi NFT lansirala u suradnji sa Super Plastic, kompanijom igračaka od vinila i digitalnih kolekcionarskih predmeta.

Svoj "Iconic Crypto Queen" NFT prodala je za 1,1 milijun dolara, a kolekcija se sastoji od 141 digitalnog predmeta.

Paris Hilton je posebnim potezom iznenadila i publiku priliko gostovanja u emisiji "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" kad je objavila da će svima u publici pokloniti posebne, ručno rađene NFT-ove.

Grimes

Glazbenica Grimes i bivša djevojka Elona Muska, već je iskusna kod lansiranja i prodaje svojih jedinstvenih digitalnih umjetničkih djela pa je tako prodala NFT-ove u vrijednosti od 6 milijuna dolara.

Bila je jedna od prvih celebrityja koja se pridružila digitalnom NFT tržištu i unovčila svoje NFT projekte. Njena WarNymph kolekcija od 10 umjetnina učinila ju je jednom od najprodavanijih NFT kreatora te stvorila veliku potražnju za njenom digitalnom imovinom.

Lindsay Lohan

Popularna američka glumica Lindsay Lohan također je lansirala vlastiti NFT i to početkom prošle godine.

Na platformi Rarible za prodaju NFT-ova njen NFT navodno je prodan po cijeni od 50 tisuća dolara. Također, na platformi Fansforever objavila je i singl “Lullaby” kao NFT. 

Snoop Dogg

Reper Snoop Dogg objavio je cijelu NFT kolekciju pod nazivom “A Journey with the Dogg” koja je uključivala njegove uspomene s početka karijere, NFT inspirirana umjetnička djela, originalnu pjesmu pod nazivom “NFT” i “Snoop Dogge Coins”.

Kolekcija je na tržištu bila samo 48 sati, a Snoop Dogg je zaradio više od 100 tisuća dolara samo jednim predmetom prodanim iz kolekcije.

Life&style Život u kojem moraš biti dostupan 24 sata: Što kad ti netko ne odgovori odmah na poruku?

Shawn Mendes

Glazbenik Shawn Mendes pridružio se NFT tržištu putem platforme OpenSea, gdje je lansirao vlastiti NFT koji se temelji na njegovom albumu “Wonder” u suradnji s Genies.

Pjevač je predstavio digitalnu imovinu i predmete koji uključuju gitaru, ogrlice, prsluk i naušnice. Svi predmeti koji su bili dostupni za prodaju Shawnu Mendesu donijeli su prihod veći od 600 tisuća dolara, a sva sredstva donirao je za potporu mladih umjetnika.

Emily Ratajkowski

Američki model Emily Ratajkowski lansirala je vlastiti NFT pod imenom “Buying Myself Back: A Model for Redistribution”. Emily je u svoje ruke vratila svoju kontroverznu fotografiju nakon što ju je umjetnik Richard Prince prebacio na platno, a ona je onda sliku kupila za 81 tisuću dolara.

Emily se ispred svoje slike fotografirala, a digitalna fotografija kao NFT je prodana za 140 tisuća dolara.

Eminem

Slavni američki reper, Eminem svoju je prvu kolekciju NFT-ova prodavao prošle godine na Nifty Gateawayu, a prodajom je sakupljeno 1,8 milijuna dolara.

Predmeti koji su prodani uključuju digitalne akcijske figurice, likove iz Eminemovih spotova i originalne pjesme.

Reese Whiterspoon 

Glumica i oskarovka Reese Whiterspoon također je u svijetu NFT-ova, a posebno želi da se ovoj industriji priključi što više žena.

Njena kolekcija NFT-ova dio je World of Women, „zajednice koja slavi reprezentaciju, uključivost i jednake prilike za sve“ i uključuje više od 10 tisuća umjetničkih djela koja su stvorile različite snažne žene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Life&style Studija pokazala: Sve smo bliži tehnologiji i udaljeniji od prirode

 

Posjeti Miss7.24sata.hr