Sjećaš li se smiješnog Spikea iz filma 'Zapravo ljubav'? Sad glumi ozbiljnog frajera u 'Zmajevoj kući'

Universal pictures
Vidi originalni članak
  • Glumac Rhys Ifans igra ulogu Ser Otta Hightowera u HBO-ovoj hit seriji 'Zmajeva kuća' 
  • Mnogi ga nisu prepoznali i povezali s nizom kultnih filmova, poput 'Zapravo ljubav', u kojem je glumio cimera Hugha Granta
  • Otkrivamo tko je zapravo Otto, odnosno Rhys Ifans i gdje smo ga sve još gledali

Otto Hightower, kraljeva ruka, najveći je suparnik princa Daemona Targaryena i ima značajnu ulogu u seriji 'Zmajeva kuća' koja je nedavno počela s emitiranjem na HBO-u. Ifans, koji glumi fascinantnog lika, poznati je velški glumac koji se pojavio u nekoliko popularnih filmova kao što su 'Zapravo ljubav' i 'Čudesni Spider-Man'.

Stars Ove holivudske zvijezde mrzile su ili čak odbijale ljubiti se s nekim filmskim partnerima

'Zmajeva kuća' premijerno je prikazana 21. kolovoza 2022. uz uglavnom pohvalne kritike kritičara i gledatelja. Druga epizoda emitirana je 28. kolovoza 2022. godine. Čitaj dalje kako bi saznala više pojedinosti o glumcu Rhysu Ifansu i njegovoj ulozi u novoj seriji HBO-a.

Rhys Ifans glumio je u nizu kultnih filmova

Rhys Ifans rođen je 22. srpnja 1967. u Haverfordwestu u Walesu, a roditelji Beti-Wyn i Eurwyn Evans bili su školski učitelji. Ifans je veći dio djetinjstva proveo u Pembrokeshireu u Walesu. Rano u svom životu Ifans se zanimao za glumu i navodno je išao na sate glume u Theatr Clwyd. Kasnije je diplomirao na londonskoj školi za glazbu i dramu Guildhall.

Rhys Ifans radio je u kazalištu na početku svoje karijere. Prije nego što se okušao u filmovima, okušao se na televiziji, pojavivši se u humorističnim serijama 'Spatz, Trial & Retribution' i 'Screen Two'. 

Proslavio se ulogom Spikea u filmu 'Zapravo ljubav' s Juliom Roberts i Hughom Grantom u glavnoj ulozi, koji se smatra jednom od najlegendarnijih romantičnih komedija svih vremena. 

Tijekom godina glumio je u brojnim popularnim filmovima kao što su 'Čudesni Spider-Man', 'Hannibal: Početak' i 'The Phantom of the Open', da spomenemo samo neke.

Uloga Rhysa Ifansa u prednastavku 'Igre prijestolja', kao Ser Otto Hightower je složena. Nakon smrti Baelona Targaryena, Hightower je služio kao Ruka kralja. Hightowerova kći Alicent još je jedan komplicirani lik za koji se očekuje da će biti jedan od glavnih negativaca u seriji. Jedan od najuzbudljivijih aspekata priče je Hightowerovo intenzivno rivalstvo s princem Daemonom Targaryenom. Gledatelji mogu očekivati da će Ifans pružiti snažnu izvedbu u Kući zmaja.

Više detalja o HBO-ovoj 'Zmajevoj kući'

Priča je smještena stoljećima prije događaja iz 'Igre prijestolja' i fokusira se na krvavi građanski rat Targaryena. Evo službenog sinopsisa serije, prema HBO-u: „Počinje vladavina kuće Targaryen: Stigla je 'Zmajeva kuća', prednastavak 'Igre prijestolja'. Na temelju Georgea R.R. Martinova 'Vatra i krv', radnja je smještena 200 godina prije događaja iz 'Igre prijestolja', a govori o kući Targaryen.''

Life&style Poslastica za ljubitelje trilera: Nova serija 'Odjeci' već je postala hit na Netflixu

Posjeti Miss7.24sata.hr