Rupi Kaur i Gabbie Hanna: Instagram i YouTube senzacije koje vrijedi čitati

Instagram Rupi Kaur
Ove dvije djevojke znaju što žele, dijele to sa svima nama, a između ostalog bude u nama poriv da nije sramota izražavati svoje emocije u bilo kojoj situaciji
Vidi originalni članak

Prije godinu dana na domaćoj književnoj sceni se pojavio prijevod sjajne knjige "Mlijeko i med" autorice Rupi Kaur, djevojke koja je u svijetu već posljednjih nekoliko godina jedna od najpopularnijih spisateljica svoga žanra. Uslijedio je i nastavak "Sunce i njeni cvjetovi" objavljen ove godine, a svaka knjiga je napisana u nekoliko tematskih cjelina u kojima se svaka žena može pronaći. Jednako se na sceni pojavila i Gabbie Hanna, čiji prijevod knjige "(Ne)zrelost" imamo prilike pročitati u nakladi Znanja. Radi se o dvije snažne djevojke koje svaka na svoj način mijenjaju svijet, ali nam i približavaju jednostavni internetski žargon prepričan u samo nekoliko jednostavnih, ali snažnih riječi.

Rupi Kaur – Instagram zvijezda

 


Rupi se prije nekoliko godina pojavila na Instagramu i promijenila sve. Radi se o kanadskoj pjesnikinji indijskog porijekla koja je u kratkom vremenu dobila milijune obožavatelja na internetu te je postala jedan od najvažnijih glasova svoga doba. Rupi piše kratko i jasno, snažno i moćno, teško i komplicirano, ovisi kako shvatite njezine pjesme. Nakon što je odlučila objaviti knjigu nitko nije u nju vjerovao, a izdavači koji su je odbili trenutačno vjerojatno i dalje grizu nokte od nervoze jer svaka sljedeća knjiga koju objavi ima sve više obožavatelja diljem svijeta. Kod nas možete nabaviti knjige "Mlijeko i med" i "Sunce i njezini cvjetovi" u nakladi Stilusa.


Gabbie Hanna – YouTube zvijezda

Izdavačka kuća Znanje prije nekoliko dana je objavila prvijenac sjajne Gabbie Hanne, knjigu "(Ne)zrelost". Kako se ističe u opisu knjige, Gabbie unosi lakoću u nepredvidive preokrete života suvremenog odraslog čovjeka u ovoj zbirci ilustrirane poezije, a piše na sličan način kao Rupi Kaur. 

U svojoj poeziji istražuje što znači osjećati se istovremeno i kao dijete i kao odrasla osoba, razotkrivajući pritom vlastite čežnje, opsesije i nesigurnosti. Svaka pjesma ima jasan zaključak, svi se možemo poistovjetiti s onim što ona piše i knjigu pročitate u dahu. Hanna je internetska komičarka i blogerica poznata po YouTube kanalu The Gabbie Show te ima milijune pretplatnika, za razliku od Rupi koja se proslavila na Instagramu.


Jedno je sigurno. Internet je postao platforma za stjecanje popularnosti, a o vama ovisi kako ćete to iskoristiti. Ove dvije djevojke znaju što žele, dijele to sa svima nama, a između ostalog bude u nama poriv da nije sramota izražavati svoje emocije u bilo kojoj situaciji. Zato ne propustite ove sjajne knjige i spisateljice, o njima ćemo sigurno slušati još dugo.

Posjeti Miss7.24sata.hr