Princ William nosi isti sat već 30 godina, a iza njega se krije jedna posebno emotivna priča

Profimedia / @salmahayek Instagram Princ William
Vidi originalni članak
  • Britanska kraljevska obitelj ima pristup nekima od najskupljih komada nakita, uključujući satove
  • Smatra se da je sama kraljica imala više od 100 broševa koje je nosila
  • Međutim, princ William se već desetljećima ne odvaja od jednog ručnog sata koji za njega ima veliko sentimentalno značenje

Moglo se puno toga vidjeti i naučiti o kraljevskoj obitelji i njihovim životima i navikama u posljednjih nekoliko dana nakon smrti kraljice Elizabete II... Postoji i jedna suptilna navika koju ima njezin unuk, princ William, a koju si možda propustila.

Moglo bi se reći da je kao stariji član jedne od najstarijih i najbogatijih svjetskih monarhija, princ William čovjek izuzetne suzdržanosti i skromnosti. Za razliku od potomaka nekih kraljevskih obitelji, on nikada nije bio jedan od onih koji su jurili ulicama zapadnog Londona u pozlaćenom Lamborghiniju i na Instagramu postali fotke s Dom Perignonom u ruci i Balenciaginih majica s kapuljačom.

Life&style Kraljica je tražila da je na posljednjem putovanju stalno prati kći Anne - evo čime je princeza zaslužila takvu čast

Stoga je pošteno pretpostaviti da budući britanski kralj nema sef sa skupim satovima skriven u podrumu Kensingtonske palače. Zapravo, postoji razlog za vjerovanje da princ William, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 30 milijuna funti, ne posjeduje više od jednog sata. I to ne pretjerano skup sat (OK, vrijedi oko 3.000 funti, tj. oko 26.000 kuna) koji nije teško nabaviti! To je Omega Seamaster na baterije, poput onog koji je nosio Pierce Brosnan kao James Bond.

Zašto, onda, kad je lako mogao otići na raskošni šoping na Bond Streetu i nabaviti si nekoliko satova marki Rolex i Patek Phillipe, osim što se William vjerno drži samo jedne marke, drži se i jednog određenog modela sata?!

Usprkos svim njegovim štedljivim navikama, Williamova privrženost samo jednom satu nema nikakve veze s time da je skroman, običan tip, čovjek koji ne voli pretjerivanje i rastrošnost.

Zašto princ gotovo uvijek nosi jedan te isti ručni sat?

William, koji je bio vojvoda od Cambridgea, a sada je službeno princ William od Walesa otkad je njegov otac Charles kralj Charles III., voljen je član kraljevske obitelji, a 40-godišnjak pruža osjećaj smirenosti i ozbiljnosti svojim držanjem u svakoj prigodi.

Možda si i primijetila kako se rukuje i prima darove od javnosti tijekom duge šetnje dvorcem Windsor u nedjelju, ali možda nisi primijetila što mu je bilo na ruci: sat OMEGA Seamaster Diver 300M, koji William nosi gotovo tri desetljeća. 

Sat je zapravo bio dar njegove voljene pokojne majke, princeze Diane, tragično poginule u prometnoj nesreći 1997. godine. Ona je dala sat Williamu kad je bio u ranim tinejdžerskim godinama i studirao na koledžu Eton, premda se ne zna je li to bio rođendanski poklon ili nagrada za neke fantastične rezultate ispita.

Uzimajući u obzir njegovu golemu sentimentalnu vrijednost, sviđa nam se činjenica da William nije od onih koji sat drže u čarapama i povremeno ga izvlače da se njime igraju i s ljubavlju lašte donji dio svojom košuljom. 

William je dosta puta primijećen s istim satom, dok je bio na kraljevskim turnejama po svijetu i prilikom susreta s renomiranim zaljubljenikom u luksuzne satove, reperom Jay Z-jem, koji je vjerojatno ostao pomalo iznenađen nedostatkom blještavila kod budućeg kralja. Nosi ga uz majicu i traperice dok se igra s djecom, a nosi ga i uz odijelo kada se druži s predsjednicima i šeicima. Nosio ga je čak i za svoje vjenčanje s Kate Middleton na veliki dan u Westminsterskoj opatiji.

Sat je kvarcni model srednje veličine - teško da bi ga se većina kolekcionara ili većina muškaraca njegove veličine i ugleda trudila prečesto nositi - ali za njega je to dirljiva počast njegovoj majci i uspomena koja mu vrijedi više od 100 najskupljih satova. U tom smislu prilično je simbolično što ga nosi i dok oplakuje svoju baku.

Life&style Prvi put svi zajedno - prinčevi Harry i William sa suprugama družili su se s ljudima ispred dvorca

Posjeti Miss7.24sata.hr