Pljesak za Lady Gagu, no koja je po tebi najljepša dama na venecijanskom crvenom tepihu?

Getty/Guliver
Posljednjih godina modni kritičari su čupali dlake na glavi gledajući dosadnjikave ili s druge strane krajnje čudne modne eskapade slavnih glumica, modela i pjevačica koje se šeću crvenim tepihom. Srećom, Venecijanski filmski festival je pokazao najbolje od bajkovite mode
Vidi originalni članak

Da nam je netko prije desetak godina rekao kako će Lady Gaga biti glavna zvijezda crvenog tepiha, ne bismo se čudili. No, očekivali bismo koju haljinu od mesa, izlazak iz lijesa ili improviziranog gigantskog jajeta, no tada nitko, baš nitko ne bi pomislio kako će nekoć kraljica ekscentričnosti postati savršeni primjerak dame crvenog tepiha. Nije ovo ništa naglo. Stefani Germanotta je već više od dvije godine ljubiteljica klasičnije odjeće, i u dnevnom izdanju, ali i na red carpetu. No, u Veneciji je Gaga jednostavno zablistala. U predivnoj pernatoj Valentino haljini nježno ružičaste boje koju je supermodel trenutka Kaia Gerber nosila na reviji, Gaga je opravdala naslov filma kojeg predstavlja na festivalu - "Star is born". A pored nje - filmski partner Bradley Cooper. Mogli smo na trenutak zaboraviti kako je zgodni glumac u sretnom braku s predivnom Irinom Shayk, i ovo dvoje filmskih partnera zamisliti kao IRL par. No, vratimo se modi...

Lady Gaga je jednako fantastično izgledala u daleko skromnijem izdanju, u bijeloj haljini s potpisom neprežaljenog Azzedinea Alaïje. Haljina savršene dužine lijepo je naglasila pin up ljepotu umjetnice, a cijelom dojmu su plus i prava holivudski polupodignuta kosa.

Njezina kolegica iz filma "Star iz born" je već poznata kraljica crvenog tepiha. Cate Blanchett je zablistala dva puta, i oba puta u Armani Privéu. Ne znamo je li nam ljepša baršunasta haljina dubljeg dekoltea s perjem na remenima, ili također baršunasta haljina na jedno rame s gornjim dijelom od sjajnog lamea. Veliki palac gore ovoj glumici koja stilski ne griješi!

Još jedna dama je odabrala Armani Privé, i nije pogriješila. Lijepa manekenka Sara Sampaio izgledala je senzacionalno u dugoj haljini boje šampanjca koja se istaknula divnom gigantskom mašnom preko cijelih prsa. Uz jarki crveni ruž i wet hair spuštenu kosu, Sara je pokazala kako u isto vrijeme kombinirati minimalizam i raskoš.

A što kažete na Emmu Stone? Ona je definitivno jedna od glumica mlađe generacije koja bi mnogima mogla držati lekcije. Naime, Emma je na crveni tepih donijela pomalo boho ugođaj u Louis Vuitton haljini nježnije ružičaste boje s izvezenim kristalima koja se lagano skuplja oko struka. Nije ni čudo da je uz ovu haljinu odabrala spuštenu punđu kako bi cijeli dojam i dalje ostao ležeran.

(NE)ZGODAN Ryan Gosling na crvenom tepihu: Sviđa li ti se ovo njegovo izdanje?

Neodoljiva je bila i Dakota Johnson. U zagasito crvenoj svilenoj haljini s potpisom Diora, zvijezda "Pedeset nijansi sive" s lakoćom je nosila ovu kombinaciju koja je naoko preozbiljna za nju. No, taj dojam uštogljene haljine brzo se gubi kada se bolje pogleda - haljine je zapravo razigranog kroja s dodatkom malog šlepa koji se spušta od polovice leđa te stvara zanimljivu siluetu.

Osim Sare Sampaio, još jedan model već godinama posjećuje Venecijanski filmski festival. Izabel Goulart je tako zablistala dva puta, u raskošnoj haljini izrezanoj na prsima s potpisom Alberte Ferretti, te u mini izdanju. Naglasila je svoje duge noge u mini srebrnoj haljini s potpisom kuće Philosophy by Lorenzo Serafini...

Posjeti Miss7.24sata.hr