Ovo su neka čudna pravila kojih se mora držati Melania Trump

Getty/Guliver
Iako se na prvi pogled čini kako je baš lijepo biti prva dama ili supruga nekog državnika, nije dobro misliti kako je sve što ćeš u životu raditi je mahati pučanima s balkona. Ovo je 26 neobičnih pravila kojih se američke prve dame moraju držati
Vidi originalni članak

Često se u životu kaže kako su pravila tu da se krše, ali ne i kada si prva dama. Na svojoj koži je to osjetila Michelle Obama koja je dala mali uvid u sve čega su se ona i njezina obitelj trebali pridržavati:

1.) Obitelj se ne smije miješati ni u kakve administrativne poslove Bijele kuće. Trump je ovo pravilo, naravno, zaobišao. Naime, Ivanka je asistentica predsjednika, a Jared Kushner je stariji savjetnik.
2.) Prva obitelj može urediti sve prostorije po vlastitom ukusu osim... - Lincolnova i Žuta soba su zabranjene. 
3.) Prva dama mora naći dizajnera interijera s kojim će raditi.
4.) Prva obitelj mora brinuti oko nekih antiknih komada, poput piana i poznatih umjetničkih djela.


5.) Tematsko božićno uređenje uvijek odabire prva dama, a tu je tradiciju započela Jackie O.
6.) I postoji posebna soba, Blue Room, u kojoj se smješta kićeno božićno drvce.
7.) Cijela obitelj živi u bijeloj kući – još jedno pravilo koje je Trump prekršio. Melania i Baron ipak žive u stanu na Petoj Aveniji. Kažu, to je zato što Baron mora završiti školovanje. Nema veze s teorijom urote kako Melania svog supruga ne može podnijeti te mu šalje dvojnicu za javne nastupe.
8.) Prije inauguracije predsjednička obitelj odsjeda u kući Blair. To je predsjednička gostinjska kuća. Ovu tradiciju su poštivali baš svi američki predsjednici.


9.) Prva dama ne mora imati zaštitu Tajne službe ako ne želi. Predsjednik i potpredsjednik moraju... Djeca do 16 godina također ostaju u pratnji Tajne službe, a kasnije mogu odlučiti žele li ili ne.

10.) Ne mogu otvoriti prozore u cijeloj kući niti u službenom autu! Michelle Obama je nakon suprugova mandata odahnula i širom otvorila prozore.
11.) Ako žele dodati interijer ili prenamijeniti teren oko Bijele kuće, za to trebaju odobrenje. Kuler Obama je teniski teren radije pretvorio u košarkaški teren.

SRETAN ROĐENDAN JOŠ JEDNOM! Jesi li vidjela Michelle Obamu prerušenu u ovu slavnu ženu?

12.) Nova prva obitelj se u kuću može useliti točno 20. siječnja, i za to imaju 12 sati. Ni sekundu više!
13.) Prva obitelj ne mora plaćati komunalije niti hipoteku. Ali, u svemu ostalom su kao i svi Amerikanci!
14.) Obitelj treba platiti svaki obrok koji pojede u Bijeloj kući ili Camp Davidu! Nevjerojatno!


15.) Sami se trebaju pobrinuti oko dovoženja i odvoženja svojih privatnih stvari u Bijelu kuću.
16.) Ali, predsjednička obitelj ne smije voziti auto!
17.) Svake godine u Bijeloj kući se održava zimsko grudanje, ali i potraga za uskršnjim jajima... U Bijeloj kući se također slavi Hanuka, ali i domaćini su večere koja ispraća Ramazan. Ali, predsjednik i njegova obitelj slave i Cinco de Mayo!

18.) Gotova svaka prva obitelj ima i kućnog ljubimca, kako bi pokazali da su poput svih nas. Ipak, možeš li pogoditi koja obitelj nema psića?
19.) Prve dame se druže odmah nakon inauguracije kako bi jedna drugoj prenijele znanja, baš kao prošli i budući predsjednik. Svi znamo kako je to slavno završilo.
20.) I Melania, ne, nije dopušteno kopirati tuđe govore.

21.) Već prvi tjedan službe predsjednik mora organizirati sve oko svog mogućeg sprovoda. Prilično bizarno, ali Amerikanci su itekako poučeni prošlim iskustvima.
22.) Predsjednička djeca pohađaju privatne škole, a jedini je ovo zaobišao Jimmy Carter koji je svoju najmlađu kćer upisao u javnu školu. 

NAJBOLJA IZDANJA Chic Prva dama: Sretan rođendan, Michelle Obama!

23.) Predsjednik uvijek mora imati osiguran telefon kada poziva nekoga.
24.) Predsjednička djeca ne smiju imati društvene mreže. Srećom za Sashu i Maliju, kada su postale prva obitelj, uopće nijedna od njih nije ni znala što je Twitter ili Instagram.
25.) Predsjednik isto tako ne bi baš smio tweetati sve što mu padne na pamet.

26.) I kada konačno izađu iz kuće, predsjednik i njegova obitelj mogu raditi što god žele! Npr. živjeti život!

Posjeti Miss7.24sata.hr