Ove ljepotice smo obožavali 80-ih i 90-ih. Kako su tada izgledale, a kako izgledaju danas?

shutterstock Meg Ryan
Vidi originalni članak
  • 80-ih i 90-ih one su žarile i palile. Muškarci su za njima uzdisali, žene željele biti poput njih
  • Ovim glumicama i pjevačicama "krale" smo frizure, pokušavale se šminkati i odijevati poput njih, divili smo se njihovoj ljepoti
  • Kako danas izgledaju najljepše žene tog doba, koliko je ljepote ostalo, a koliko su se promijenile? Što prirodno, što uz pomoć estetskih zahvata...

Ne znamo što bi bilo ispravnije pitati: prepoznaješ li ove zvijezde u njihovim mladim danima ili prepoznaješ li danas ove zvijezde koje pamtiš iz mladih dana? Sve odreda bile su ljepotice i vrlo popularne prije nekoliko desetljeća. Djevojke koje su tada odrastale, ali i odrasle žene željele su izgledati poput njih, muškarci su o njima sanjali. Možemo li ih danas njihov izgled povezati s nekadašnjom ljepotom ili su se previše promijenile?

1. Liv Tyler

Poznata kćer rock zvijezde Stevena Tylera, Liv Tyler iz anonimnosti je izašla kad se 1993. uz Aliciu Silverstone pojavila u video spotu tatinog benda Aerosmith za pjesmu "Crazy". Svjetski poznata je pak postala nakon uloge u filmskoj sagi "Gospodar prstenova". 

Stars Ove poznate zvijezde imaju baš grozan modni ukus, vjerojatno najgori od svih slavnih - slažeš li se?

2. Denise Richards

Najpoznatija po svojim ulogama u  "Starship Troopers" (1997.),v"Divlja igra" (1998.), i kao Bondova djevojka 1999., Denise Richards bila je "bomba" s velikim plavim očima i plavom kosom. Međutim, više nego po ulogama pamtimo je po braku s naobuzdanim Charlijen Sheenom. Kasnije je glumila u reality showu, "Kućanice s Beverly Hillsa" do 2020., a danas joj karijera i nije nešto.

3. Meg Ryan

Meg Ryan proslavila se ulogom u filmu "Top Gun". Također je glumila u komediji "Kad je Harry sreo Sally" - scena kada u restoranu glumi orgazam kako bi Harryju dokazala kako ga žene mogu fejkati postala je legendarna. Uloga je glumici kojoj su tepali "American sweetheart" donijela prvu nominaciju za Zlatni globus. Sada se iza scene pokušava okušati kao redateljica. Ne sliči previše na sebe...

Od brzinskog mijenjanja pelena nadalje: 10 zvijezda podijelilo je svoje roditeljske trikove

4. Pamela Anderson

Neprikosnovena kraljica Playboyevih naslovnica u glumicu se uspješno premetnula sudjelujući u TV seriji "Spasilačka služba" od 1992. do 1997. Njezina posljednja pojavljivanja su kao natjecateljica u devetoj sezoni francuskog "Plesa sa zvijezdama" 2018. te kao gostujuća zvijezda u dvije epizode hit reality showa, "The Hills: New Beginnings".

5. Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer proslavila se ulogom u filmu "Lice s ožiljkom" 1983. godine, no uloga žene-mačke u filmu "Batman se vraća" (1992.) doista je učvrstila njezin uspjeh. Uskoro će je gledati u američkoj dramskoj seriji "Prva dama".

Stars Prodaje se vila Pamele Anderson: zaviri u prekrasan dom najpoznatije Playboyeve zečice

6. Christina Applegate

Christina Applegate je američka glumica koja je stekla slavu glumeći nepromišljenu i promiskuitetnu Kelly Bundy u humorističnoj seriji "Bračne vode". Nastavila je s glumom, a sada ima glavnu ulogu u Netflixovoj seriji "Dead to Me" koja joj je priskrbila 3 nominacije za nagradu Emmy i nominaciju za Zlatni globus.

7. Demi Moore

Rođena 1962., Demi Moore prepoznatljiva je bilo gdje u svijetu zahvaljujući ulozi u filmu "Duh", koja joj je također donijela nominaciju za Zlatni globus, tada je imala dječački imidž, jednostavna i pomalo neugledna. U međuvremenu premetnula se u pravu ljepoticu zahvaljujući nekolicini zahvata na licu i tijelu, a posljednji je izazvao dosta kritika. Danas je možemo vidjeti u TV serijama, "Vrli novi svijet" i "Prljava Diana".

8. Winona Ryder

Winona Ryder postala je svjetski poznata u Tim Burtonovoj komediji, "Bubimir", a nastavila je glumiti te joj je jedna od zapaženijih bila i ona u filmu "Drakula" (1992.). Danas je možemo vidjeti u Netflixovoj seriji "Stranger Things".

 9. Alicia Silverstone

U dobi od 16 godina, Alicia Silverstone već je stekla titulu "tinejdžerskog idola" nakon što se pojavila u spotu Aerosmitha "Cryin". No, tek nakon uloge u filmu "Djevojke s Beverly Hillsa" (1995.) postala je megaoznata. Danas je objavila vlastitu kuharicu i glumi u Netflixovoj seriji, "The Baby-Sitters Club".

10. Elizabeth Hurley

Ova engleska glumica i model prvo je postala poznata kao djevojka Hugha Granta, no ubrzo je njezino lice bilo posvuda zahvaljujući tome što je postala zaštitno lice Estée Lauder kozmetike. Glumila je djevojku Austina Powera u istoimenoj uspješnici 1997. godine. Još uvijek je možemo vidjeti na TV-u i na društvenim mrežama. Svako toliko je navode kao primjer kako fenomenalno žena može izgledati u u 50-ima.

11. Heather Locklear

Heather Locklear bila je na svačijem TV ekranu kao glavni lik američkog serijala "Melrose Place" u kojem je glumila Amandu Woodward. Zbog ove uloge, bila je nominirana četriri puta uzastopno za nagradu Zlatni globusa te je uvrštena na listu "50 najljepših ljudi svijeta" magazina People čak dva puta.

12. Brooke Shields

U početku poznata kao dječji model (u skandaloznoj reklami za Calvin Klein traperice 15-godišnja Brooke u preuskim trapericama izgovara riječi "između mene i mojih traperica nema niša"), Brooke Shields stekla je široku popularnost, i dalje kao tinejdžerica, ulogom u "Plavoj laguni" (1980). Nedavno je imala ulogu u TV seriji "Djevica Jane", a pojavila se i u meksičkom filmu, "My Boyfriend's Meds".

13. Kim Basinger

Simbol ljepote osamdesetih i devedesetih, Kim Basinger prvo je na sebe skrenula pozornost kao Bondova djevojk 1983. kad se uz Seana Conneryja pojavila u filmu "Nikad ne reci nikad". Pamtimo je i kao Vicki Vale u filmu "Batman" Tima Burtona (1989.), a prekrasna i fatalna bila je u "L.A. povjerljivo". Njezino posljednje pojavljivanje dogodilo se 2018. godine kada je glumila u posljednja dva filma trilogije "Pedeset nijansi".

Bore bez cenzure Plastični kirurg otkriva kako bi danas izgledale poznate glumice da su prirodno starjele

14. Cyndi Lauper

Dobitnica Grammyja Cyndi Lauper bila je prva ženska umjetnica s debi albumom koja je 1983. godine imala 5 hitova na "Billboard Hot 100" ljestvici. Još uvijek nosi svoju šarenu kosu i ekscentričnu odjeću koja ju je proslavila, a možemo je vidjeti na raznim TV emisijama.

Posjeti Miss7.24sata.hr