Odlazak glazbene legende: u 77. godini napustio nas je Kićo Slabinac

Pixsell/Sanjin Strukic
Vidi originalni članak
  • Jutros nas je u 6:50 sati  nakon kratke i teške bolesti napustio proslavljeni Krunoslav Kićo Slabinac
  • Nažalost, 76-godišnjak nije našao snage oporaviti se od nekoliko operacija srca kojima je bio podvrgnut ovog ljeta
  • Posljednja tri mjeseca proveo je hospitaliziran u bolničkom krevetu, a unatoč nadanjima obitelji nije ostvaren željeni oporavak

U ranim jutarnjim satima ovog petka, 13. studenoga, napustila nas je još jedna domaća glazbena legenda. Nakon kratke i teške bolesti, u 77. godini života preminuo je Krunoslav Kićo Slabinac. "Nažalost, točno je, preminuo je u ranim jutarnjim satima", potvrdio je za Večernji list prof.dr. Hrvoje Gašparović, kardiolog iz spomenute zagrebačke bolnice u kojoj je proslavljeni pjevač proveo posljednja tri mjeseca.

Podsjetimo, Kićo je u bolnici početkom kolovoza završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile. Unatoč uspješnom zahvatu, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao. Uslijedile su nove operacije, a premda se obitelj nadala kako će se pjevačeva zdravstvena situacija popraviti, to se nažalost nije dogodilo.

Poduzetnice "Izmjenjivali su se zabrinutost, tuga, ljutnja i na koncu - nada"

Pjevačka karijera Kiće Slabinca potrajala je četrdesetak godina, a zanimljivo je kako ga je na ozbiljnije bavljenje glazbom potaknulo slušanje velikog Elvisa Presleyja. Kao tinejdžer svoje je nastupe započinjao pod imenom Little Rocky, a svojevremeno je o tome kazao sljedeće: "Nisam se htio zvati Krunoslav Slabinac nego kao američki rockeri. Bio sam avangarda rocka, a ploče sam slušao kod prijatelja i odmah se zaludio tom glazbom. Imala je ludu energiju".

Premda je započelo kao roker, njegova karijera se nastavila interpretacijama slavnih američkih kolega, proslavio se festivalskim uspješnicama, a sve je kulminiralo bećarcima po kojima je danas prepoznatljiv njegov stvaralački opus. Glazbenik kojeg će se još generacijama pamtiti po hitovima 'Inati se Slavonijo', 'Te tri slatke riječi' i 'Zbog jedne divne crne žene', iza sebe je ostavio neutješne sinove Pavla (41) i Ivana (39), prijatelje i brojne obožavatelje.

Posjeti Miss7.24sata.hr