Neprežaljeni Massimo prepjevao je poznati hit 'Jugo': od danas svi možemo poslušati novu verziju

Pixsell/Miroslav Lelas
Vidi originalni članak
  • Jedna od najpoznatijih balada koju, sa sjetom, slušamo već gotovo 20 godina, definitivno je 'Jugo' Giuliana i Marijana Bana, a od danas ju imamo priliku čuti i u posthumno objavljenoj izvedbi neprežaljenog Massima
  • 'Jugo' je najavni singl za Massimov posljednji album, ali prvi posthumni, prigodnog naziva 'Evergreen Vještina'
  • Album bi trebao biti objavljen krajem studenog, a prije njegovog izlaska održat će se koncert 'Za Massima - Mali krug velikih ljudi 2'
  • Pročitaj više: Napustio nas je Massimo Savić, ovo su njegove najljepše pjesme koje nas posebno danas diraju u srce

U prosincu 2022. godine, napustila nas je legenda domaće glazbe, i mnogima omiljeni glazbenik, Massimo Savić. Preminuo je u 61. godini nakon kratke i teške bolesti, a danas je, gotovo dvije godine nakon njegove smrti, svjetlo dana ugledala njegova obrada jednog od najvećih hitova domaće glazbe - pjesme 'Jugo' Giuliana i Marijana Bana. Ova je obrada, osim što je prilika da Massimov glas čujemo u nekoj novoj pjesmi, najava za njegov album 'Evergreen Vještina' koji će biti objavljen krajem studenog.

Naime, 'Vještina' je album koji je obilježio Massimov glazbeni opus i stvaralaštvo. Prvo je objavljen album 'Vještina', zatim 'Vještina 2', te nakon dvadeset godina 'Vještina Boutique', a sada nam stiže posljednje poglavlje ove divne priče - 'Evergreen Vještine'. Pjesmu 'Jugo', Massimo je otpjevao u suradnji s orkestrom HRT-a i maestra Saše Nestorovića tijekom snimanje emisije Evergreen. 

 

Osim objave nove pjesme, kao i izlaska album, Massimov tim je objavio i najavu koncerta. Naime, i ove godine će se održati 'Mali krug velikih ljudi', koncert na kojem brojni pjevači i Massimovi prijatelji izvode pjesme koje nam je ostavio na čak 17 solo albuma. Koncert će se održati u zagrebačkoj Laubi, 5. studenog 2024., a nastupit će Amel Ćurić, Ivan Dečak, Kaliopi, Martin Kosovec, Meritas, Neno Belan, Sergej Ćetković, Zsa Zsa i Željko Joksimović. Pjesme koje ćemo čuti na koncertu bit će hitovi koje je Massimo otpjevao na svom najvećem i, na veliku žalost, posljednjem koncertu, u zagrebačkoj Areni 2022. godine i to upravo 5. studenog. Ulaznice za koncert dostupne su na linku.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr