Neispunjena želja Mirne Berend: "Nikad nisam vidjela oči svojeg djeteta"

Pixsell/Sanjin Strukic
Vidi originalni članak
  • Najpopularnije lice televizijskih ekrana 90-ih, Mirna Berend, u ulozi voditeljice naći će se večeras na koncertu "To je moja zemlja"
  • Za portal Gloria otkrila je svoju najveću neispunjenu želju i kako je preboljela smrt svoga dečka
  • Posvetila se svom brendu nakita i prodaji prirodne kozmetike, ali novinarski je poziv i dalje ne napušta

Poznata hrvatska voditeljica Mirna Berend večeras će na splitskom Poljudu voditi humantarni koncert u čast hrvatske glazbe, "To je moja zemlja". Nekad najpopularnije televizijsko lice, Mirna je posljednjih godina na malim ekranima ipak manje, ali to je zato što se posvetila svom hobiju i postala dizajnerica unikatnog nakita.

Za Gloriju je 53-godišnja novinarka otkrila svoju veliku neispunjenu želju i što joj je pomoglo da preboli smrt svoga dečka. Prisjetila se svojih novinarskih početaka i otkrila zašto će na svom novom voditeljskom zadatku nositi haljinu staru deset godina.

Ponovno pred splitskom publikom

Iako je od posljednje voditeljske uloge na Poljudu prošlo 27 godina, Mirna tremu nema. "Jedva čekam stati pred splitsku publiku koja ne podilazi nikome. A ja sam imala tu sreću da me prihvatila još na početku moje karijere, kad sam 1992. vodila Splitski festival. Svoj posao oduvijek radim s beskrajno mnogo ljubavi, tako da za mene nema razlike između Poljuda, velikih dvorana u Sydneyju ili nekog malog kluba", rekla je. Ulogu voditeljice dijelit će s kolegom Oliverom Mlakarom.

Odijenut će haljinu staru deset godina

Za tu će priliku odijenuti haljinu Ivice Skoke staru deset godina u kojoj se pojavljivala puno puta. "Odjeći ne pridajem nikakvu važnost. Na pozornicu donosim sebe", objasnila je. 

Na televiziji je radila tijekom devedesetih, a na iznenadni otkaz 2000. godine Mirna danas drugačije gleda. "Prošlo je gotovo dvadeset godina otkako sam dobila otkaz pa se više ne osvrćem na to. Na televiziji me mogu izbrisati iz svih svojih memoara, kao što su to i nedavno učinili kad se radila monografija o HRT-u, no ne mogu mi uzeti moju publiku", sigurna je Mirna koja čvrsto stoji iza svojih odluka i odbijanja kompromisa pa zato danas živi sretnim i mirnim životom.

Pokrenula je svoj brend nakita i prirodne kozmetike

Više od televizije voli čitati knjige, a posljednjih se deet godina posvetila svom hobiju prodaje prirodne kozmetike i brendu nakita od poludragog kamenja. Posvetila im se i kad joj je prije šest godina preminuo dečko Dean Vujasinović. "(Pomogla mi je) spoznaja da smrt nije konačna i da ćemo jednog dana svi biti opet zajedno", rekla je Mirna za Gloriju dodajući da bi danas na život udvoje pristala s muškarcem koji je "zmaj".

Mogla bi se zamisliti u vjenčanici

Na pitanje može li se sada zamisliti u vjenčanici, lijepa je voditeljica otkrila kako zamisliti može svašta, ali je forme nikad nisu zanimale. "Za mene je važan samo sadržaj", istaknula je. Iako je prešla 50-tu, Mirna izgleda fantastično. U tome je nisu spriječile niti sijede koje je dobila u tridesetima uslijed ratne reportaže iz 1991. godine. Sada polako prestaje razmišljati o nastavku bojenja kose, a na estetsku operaciju voditeljica pristala ne bi.

Ipak, kaže, voljela bi prestati pušiti, ali drugog se poroka, čini se, ne namjerava riješiti, a to je - čokolada. Kuhati obožava, a u teretanu nikada nije odlazila. "Kondiciju održavam radom - od jutra do mraka", rekla je za Gloriju.

Mir pronalazi u svojoj drvenoj kućici

Da ima veliko srce Mirna dokazuje tako što svaki mjesec financira kupnju slatkih pekarskih proizvoda za 120 korisnika javne kuhinje u Petrinji gdje je i rođena. Voditeljica obožava prirodu, a mir pronalazi u kestenovoj šumi na brdu pokraj Zagreba.

"Tamo je moja drvena kućica okružena stotinama cvjetova. Najčešće društvo u tom prirodnom raju su mi moja tri psa: 11-godišnja kujica Missy i njezino dvoje nasljednika, Ming i Mila."

Make up tajne Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode!

Dok je njezin život sada napokon miran i ispunjen, jednu želju ipak ne može preboljeti. "Nikada nisam vidjela oči svojeg djeteta", rekla je Mirna za kraj.

Posjeti Miss7.24sata.hr