'Ne mogu vjerovati da punim 40!' - Gisele Bundchen odbila je sve poklone i rođendan slavi na osebujan način

Instagram@suzgilliessmith
Vidi originalni članak
  • Slavna manekenka danas slavi 40. rođendan i tim je povodom željela "učiniti nešto veliko i važno"
  • Na svom je Instagramu već najavila da će se njegovom proslavom pokušati odužiti Majčici Zemlji
  • Poklone je odbila, a brojku 40 pretočila je u 40.000 stabala koja će se o njen trošak posaditi u Amazoniji

Da će se pokušati za svoj okrugli rođendan barem malo odužiti našem planetu Gisele Bündchen najavila je unaprijed na svom Instagramu. "Kao što neki od vas znaju, moj rođendan je 20. srpnja. I to nije bilo kakav rođendan! Ne mogu vjerovati da punim 40! Osjećam da započinje sasvim novo pogavlje mog života i želim ga proslaviti na način koji će nešto značiti pa sam tako odlučila posaditi 40.000 novih stabala."

PINKYPROMISS U Europi svakih šest minuta jedna žena umre od ove bolesti. Jesi li se već pregledala?

Slavna manekenka je pritom objavila nekoliko svojih fotografija kako sadi drveće, u sklopu nekoliko prošlih i aktualnih projekata spašavanja šuma. Na nekima joj pomažu suprug Tom Brady, zvijezda američkog nogometa, i njihovo dvoje djece, 10-godišnji Benjamin Rein i 7-godišnja kći Vivian Lake.

Gisele je već sudjelovala u više projekata pošumljavanja raznih područja diljem planeta jer vjeruje kako je to "najbolji način da se odužimo Majčici Zemlji." Razgovarala je s obitelji i prijateljima - složili su se da poklone koje su joj namjeravali kupiti zamijene novcem koji će uložiti u drveće. "Na taj način svi možemo pomoći Zemlji" rekla je Gisele koja je već više godina zagovornica održivosti našeg planeta.  

“Moja djeca razumiju na koji način jednokratne plastične boce štete okolišu, svi u obitelji koristimo boce koje se ne bacaju. Vidim kako o tome razgovaraju s prijateljima, objašnjavaju im kakve boce za vodu sami koriste, uvjeravaju ih da bi i oni trebali tako postupati. Reduciraj, ponovno upotrijebi, recikliraj - tome ih učim. Kad kupujemo namirnice, uvijek nosimo svoje torbe, kupujemo proizode od lokalnih proizvođača kako bismo trošili što manje ambalaže. Nije lako živjeti sasvim "zeleno", ali trudimo se. Podsjećam djecu da svaki naš izbor na neki način utječe na planet, rekla je manekenka nedavno za Marie Claire.

Pa tako Giselle u dvorištu ima vlastite koke koje joj nesu jaja i vlastiti povrtnjak u kojem obitelj uzgaja povrće. Tko bi rekao...

 

Posjeti Miss7.24sata.hr