Napustio nas je Massimo Savić, ovo su njegove najljepše pjesme koje nas posebno danas diraju u srce

Pixsell
Vidi originalni članak
  • Iznenada je stigla pretužna vijest, otišao je jedan od najomiljenijih hrvatskih pjevača Massimo Savić
  • "Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno" od Massima su se oprostila supruga i kći
  • miss7 je imao čast surađivati s našim velikim glazbenikom kao partner u Massimovoj turneji 'Vještina Boutique'
  • Danas slušamo njegove najljepše pjesme koje su nas dirale u srce proteklih desetljeća

Omiljeni hrvatski pjevač Massimo Savić napustio nas je u 61. godini nakon kratke i teške bolesti. Od njega su se emotivnom objavom oprostile supruga Eni i kći Mirna. 

- Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna - stoji u njihovoj objavi.

Massimo Savić rođen je u Puli 6. lipnja 1962. godine. Srednju školu završio je u Zagrebu, a u glavnom gradu je počela i njegova glazbena karijera. Do danas se pamti veliki hit 'Sjaj u tami' koji je izdala njegova grupa Dorian Grey 1983. Dvije godine kasnije izdali su album 'Za tvoje oči'.

Devedesetih godina Massimo je krenuo u samostalnu karijeru i u suradnji sa Zrinkom Tutićem objavio je četiri albuma. Potom su, nakon nekoliko godina stanke, uslijedili izvrsni albumi Vještina i Vještina 2. Njegov izuzetno profinjen vokal i nevjerojatna emocija koju je pokazivao u svakoj svojoj izvedbi učinili su ga jednim od najpopularnijih pjevača na ovim prostorima.

U karijeri je osvojio čak devet Porina, a iza njega je ostalo 17 solo albuma.

Uz Massimove pjesme smo se zaljubljivali, maštali, smijali se i plakali. Njegovi veliki hitovi su postali besmrtni, a Massimo će uz njih i dalje živjeti u našim srcima.

Tužnu vijest potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

- Massimo je bio kratko bolestan, njegov odlazak nas je sve iznenadio - rekla je za 24sata kroz suze Lana Čulig iz Aquarius Recordsa.

Prije tri godine miss7 je imao čast kao partner sudjelovati u Massimovoj turneji 'Vještina Boutique' u pet hrvatskih gradova. Bila je to prava glazbena poslastica koja je obilježavala 15. godišnjicu izdavanja Massimovog kultnog albuma Vještina.

Ekskluzivna turneja Massimo oduševio dva hrvatska grada na početku boutique turneje u suradnji s miss7

Izdvojili smo neke nama najljepše Massimove pjesme uz koje ćemo se opraštati od našeg velikog i omiljenog glazbenika.

Stranac u noći

Iz jednog pogleda

Odjednom ti

Suze su nam stale na put

Kladim se na nas

Samo jedan dan

Zamisli život

Posjeti Miss7.24sata.hr