Nikad prežaljen... Toše Proeski danas bi proslavio 38. rođendan

Slavko Midzor, Pixsell
Obožavatelji i prijatelji glazbene legende, poput Tonija Cetinskog, na današnji dan prisjećaju se svog omiljenog kolege i nikad prežaljenog pjevača
Vidi originalni članak

Da nije izgubio život u prometnoj nesreći, 16. listopada 2007. godine, jedan od omiljenih pjevača s ovih prostora danas bi proslavio 38. rođendan. Brojni fanovi i prijatelji ne zaboravljaju ga ni 12 godina kasnije i rado ga se prisjećaju, a posebno na današnji dan, 25. siječnja

Toše Proeski bio je prava glazbena senzacija na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Svojim pjesmama osvajao je srca obožavatelja, a bio je i iznimno popularan i cijenjen među kolegama. O njemu su se govorile samo najljepše riječi i svi su ga opisivali kao skromnog mladića koji je širio nevjerojatno pozitivnu energiju.

Nažalost, Toše nas je napustio sa samo 26 godina, ali njegova glazba ostavila je neizbrisiv trag. Njegove pjesme i dalje se nalaze u samom vrhu glazbenih top ljestvica,  a njegov lik zauvijek je urezan u našim srcima. To pokazuju i brojne čestitke obožavatelja.

Tošin rođendan nije zaboravio ni njegov bliski prijatelj Toni Cetinski. Na svom je Instagram profilu podijelio njihovu zajedničku ilustraciju ispod koje je napisao: "Zauvijek Toše u srcu". Tuga zbog gubitka karizmatičnog i talentiranog glazbenika ne blijedi ni danas, a da ga nikada neće zaboraviti svjedoči podatak da do sada nije prošao nijedan rođendan ili obljetnica koju Toni nije obilježio emotivnom porukom na društvenim mrežama. 

Podsjetimo, Toše je rođen 25. siječnja u Prilepu u Makedoniji, a već je svojim prvim nastupom kao 10-godišnjak pokazao da je pred njim blistava glazbena karijera. Osim u glazbenoj školi i na skopskoj Muzičkoj akademiji, glazbeno znanje usavršavao je i kod profesora Williama Rileyja u New Yorku, istoga onoga od kojega je učio i slavni Luciano Pavarotti.

Tijekom svoje karijere stekao je veliki broj obožavatelja na prostoru bivše Jugoslavije, a u Hrvatskoj je izabran za najboljeg pjevača i izvođača. Sretan rođendan, legendo! Nikada te nećemo zaboraviti!

Posjeti Miss7.24sata.hr