Mirjana Mikulec otkrila kako smanjiti jutarnji stres
Jutra, koja tijekom radnih dana često znaju biti hektična, planiranjem se trudim zadržati mirnima da nam barem početak dana ne prođe u žurbi i jurnjavi. Budim se ujutro vrlo rano, na nogama sam već od 6 sati, a Mia i Matea obično od 7 ili 8, ovisno kada moraju krenuti u školu. Ovo vrijeme dok svi još spavaju je u biti jedino vrijeme samo za mene. Onda kreće i priprema doručka kako bismo svi nešto pojeli prije nego li se raspršimo po gradu, svatko na svoju stranu.
Prije negoli krenem s pripremom jela, budim ostatak obitelji da bi svi stigli obaviti svoje male jutarnje rituale, a do tad ih već čeka spreman doručak. Za doručak nemamo nikada puno vremena, ali zato ima puno truda i planiranja unaprijed.
Kruh, voće i žitarice su osnova koja je uvijek na meniju u kombinaciji s Margom, avokadom, sjemenkama i orašastim plodovima, domaćim pekmezom i medom, ovisno kako koji dan. To je najbrža opcija, oduzima nam najmanje vremena za pripremu, a cure jedu zdravo. Volimo provjerene i domaće proizvode pa mi tako med nabavlja sestra, a najbolji domaći pekmez radi moja prijateljica. Sve to u raznim kombinacijama mlađa Mija obožava, Matea jako često ubaci i orašaste plodove, pa nemam problema s izbirljivošću i svi se nekako dobro poklapamo s ukusima u prehrani.
Ako je mirnije jutro i imamo više vremena, ubacimo i pripremu omleta. Muž skokne po kruh ili peciva, a za sve to ne treba puno pripreme. Da bismo to sve stigli gotovo u pravilu sve spremimo dan prije - i ono što ćemo jesti tog dana, ne samo za doručak, ali i knjige za školu, odjevne kombinacije… a onda svatko na svoju stranu kreće u nove izazove.