Luka Tomaš: ''Znao sam da ću uvijek biti okružen glazbom''

Bend KinoKlub uskoro izdaje novi EP "Henganje", a frontmen Luka Tomaš nam je otkrio kako se razvila njegova ljubav prema glazbi, koliko veliku ulogu ima moda u njegovom životu te planove za ostatak godine.
Vidi originalni članak

Kako i kada je zapravo nastao KinoKlub?

Bend se rodio na Hvaru 2007. tokom jednog izlaska, ideja se rodila u sitne noćne sate između nekadašnjeg bubnjara Dinka i mene.

Jesi li oduvijek znao da ćeš se baviti glazbom ili?

S obzirom da su prve autonomne aktivnosti bile vezane uz bend, skejtanje, grafite i sl. aktivnosti, taj način odrastanja ostavio je veliki utisak. Sa 16 godina svirali smo koncerte, sami organizirali snimanja, svirke, radili stvari mimo ikoga. Utoliko, znao sam da ću uvijek biti okružen glazbom na jedan ili drugi način.

Gdje pronalazite inspiraciju za tekstove?

U svakodnevnom. Zapravo, najviše crpim iz intenziteta prvih odnosa i adolescentskih trauma i stanja uma kada je sve bilo kraj svijeta. Ta jačina doživljaja je nešto što se teško može ponovno dosegnuti.

Koliko je teško mladim bendovima probiti se u Hrvatskoj?

Meni se čini da je dosta teško. Mala smo zemlja, tržište i ako nisi u skladu sa normama zabavne glazbe i netko tko ispunjava formu, teško da imaš šansu za “probiti“ se. Taj pojam probijanja je izgubio smisao u Internet eri, ljudi stvaraju vlastite glazbene scene unutar kojih su zadovoljni, ispunjeni i rade ono što žele.

Među rijetkima u Hrvatskoj ste uspjeli prodati svoju pjesmu za reklamu. Kako je došlo do te suradnje?

Naš publisher raspolaže s tim materijalom tako da je i njima u interesu da se ta pjesma koristi u nekom komercijalnom pothvatu. To je taj poslovni aspekt glazbe.

Uskoro izlazi novi EP " Henganje ", što nam Kinoklub ima novoga za pokazati? 

Šest novih pjesama s kojima smo zadovoljni i na koje smo ponosni - ništa više, ništa manje!

Namjeravate li se okrenuti i prema tržištu izvan Hrvatske?

S obzirom da u drugim glazbenim projektima pjevam na engleskom, moguće ja, ali prvotna poanta KinoKluba jest ta da smo Pop-punk bend koji pjeva na Hrvatskom. Ne isključujemo mogućnost pjevanja na engleskom, sigurno će se dogoditi u jednom trenu.

Koliko ti je bitna moda u životu?

Kada sam bio sam opterećen svojim izgledom, no ta opsesivna kontrola imagea je jenjala kroz godine i sad mi je bitno da imam neke detalje s kojim a sam zadovoljan i koje mogu nositi da se osjećam prirodno . Recimo majica s kapuljačom, to mi je sveti odjevni predmet.

Razlikuju li se tvoji privatni i scenski outfiti?

Manje više nimalo, ali ponekad se kad sviramo znam polu- obući kao da idem trčati, samo što idem svirati. Puno skačem, divljam i znojim se, kao kad idem trčati. Sportski, polyester, kratke hlače i tenisice za trčanje.

Što koristiš od kozmetičkih proizvoda?

Možda čak i ništa? Kad sam bio mlađi koristio sam stick za prekrivanje prištića, tonik za lice. prao sam lice sa preparatima za njegu lica, koristio regenerator za kosu, ono, zašto ne? Danas slabo, iako su mi neke kreme za tijelo vrlo mirišljave ali uglavnom ih bolje doživljavam kad su na tuđim tijelima blizu mene.

Koji su planovi za jesen i zimu?

Svirati, svirati, svirati, dugo nismo pa sad nam je to prezabavno! Promovirati novi Ep Henganje što više možemo, snimiti spot.

Možeš li preporučiti našim čitateljima top 3 albuma koje svakako moraju poslušati?

Mogu im ja preporučiti top 300 albuma koje svakako moraju poslušati, to bi čak bilo i lakše! Da ne ispadnem nepristojan, navesti ću 3 koja mi sad padnu na pamet. Jutros sam slušao jazz klasik-John Coltrane-Blue train, trenutno slušam pop punk legende Descendents -Cool to be you i sinoć sam slušao hardkor bend Modern life is war- Fever hunting.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr