Lindsay Lohan popljuvala pokret protiv seksualnog zlostavljanja žena

getty images Lindsay Lohan u zagrljaju Harveya Weinsteina, producenta optuženog za seksualno nasilje
Od posrnule zvijezde Lindsay Lohan više gotovo nitko ne očekuje ništa. Ipak, ovog puta glumica je prokomentirala pokret #MeToo. Riječ je o važnom pokretu koji se bavi seksualnim zlostavljanjem žena, a Lohaničin komentar razbjesnio i ono malo poklonika koji su joj preostali
Vidi originalni članak

Me Too i Time's up pokreti u posljednjih godinu dana odjeknuli su Hollywoodom kao bombe. Riječ je o akcijama protiv seksualnog zlostavljanja žena koji su u posljednje vrijeme podržale brojne slavne osobe, a svoj dug pravdi platili su mnogi brojni zlostavljači. Pokret Me Too proširio se u listopadu 2017. godine preko društvenih mreža, a Time’s Up 1. siječnja ove godine pokrenulo je cca. tristo žena koje su se pobunile protiv seksualnog nasilja u Hollywoodu, ali i seksualnog nasilja u svijetu općenito. Koliki je odjek dvaju pokreta pokazale su dodjele Zlatnih globusa, Grammya i prestižne nagrade BAFTA. Žene su se tada, u znak podrške pokretima, masovno odjenule u crne kombinacije.

O utjecaju pokreta već su napravljena i prva istraživanja. Ispostavilo se da je stav prema pokretu pozitivan, a više od trećine ispitanika između 18 i 25 godina javno je svojim objavama podržalo pokrete. Pokret je, dakako, tek na svom početku i polako se širi van granica Hollywooda na svakodnevne životne priče žena koje su bile seksualno uznemiravane. Organiziraju se prosvjedi, održavaju se sastanci na kojima se tematizira položaj žena, a nekoliko holivudskih mogula na vratu već ima i ozbiljne optužbe. 

Najpoznatiji je slučaj poznatog producenta Harveya Weinsteina koji je iza kulisa napastovao i potencijalno silovao žene. Protiv njega svjedočila je Ashley Judd, a u slučaj su upletene i Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow. Trenutni broj njegovih žrtava je čak 31! U ovom skandalu nije nastradao njegov holivudski pervertit, već i njegova supruga, Georgina Chapman. Ona je vlasnica brenda Marchesa koji su voljele brojne holivudske dive, ali nakon skandala počele su joj okretati leđa. Sada se razvode, a dizajnerica, dakako, traži veliku oštetu zbog proživljene sramote, brenda na putu u propast i duševne boli. Pokret je, dakle, nesumnjivo uzeo maha. 

Ipak, čini se da postoje glumice koje se s ovim pokretom apsolutno ne slažu. Glumica Lindsay Lohan definitivno je jedna od njih.

GROZOTA Osuđen par koji je svoje dijete na Darknetu prodavao pedofilima

Posrnula zvijezda nedavno je dala intervju za The Times, a tamo je porekla da je ikada doživjela seksualno nasilje u Hollywoodu. ''Nemam ništa za reći o tome. Ne mogu govoriti o nečemu što nisam doživjela, zar ne?'' - upitala je, a potom je dodala kako uistinu podržava žene, ali ne podržava one koji samo traže medijsku pažnju na društvenim mrežama.''O tome se raspravlja u trenutku kada se dogodi. Prijaviš policiji pa stvar postane ozbiljna. Znam, mrzit ću samu sebe zbog ovog što govorim, ali mislim da to što žene progovaraju o tim stvarima njih čini slabima, a zapravo su jake. Ima ovih cura koje su progovorile, mi uopće ne znamo tko su one, a one to čine da bi dobile pažnju. To skreće pažnju s činjenice da se nešto dogodilo.'' - zaključila je Lohanica, a Twitter je poludio.  Reakcija ljudi se samo nižu i većina ih piše kako je zgrožena i kako su Lindsay zauvijek prekrižili, a još se čeka da se o njenom potezu oglase i kolegice koje su uistinu bile seksualno ugrožene. Odavno smo znali da Lindsay krši sve granice dobrog ukusa, ali sada je prekršile i osnove kolegijalnosti. Nema joj pomoći, za nju je žena ženi uistinu vuk. 

Posjeti Miss7.24sata.hr