Konstrakta je postala glavna eurovizijska intriga: Zaludila je regiju, a večeras ćemo vidjeti hoće li očarati Europu

Pixsell/Nderim Kaceli/IPA Konstrakta
Vidi originalni članak
  • U Torinu se večeras održava druga eurovizijska polufinalna večer
  • Na njoj će nastupiti i srpska predstavnica, Konstrakta, koja je svojom pjesmom „In corpore sano“ zaintrigirala baš sve
  • Nazivaju je regionalnim fenomenom, a osim sigurnog prolaska u finale, njenoj pjesmi predviđaju i jednu od uloga favorita

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Eurosongu, Konstrakta, koji se održava u Torinu u Italiji, večeras će nastupiti na drugoj polufinalnoj večeri na kojoj će se boriti za finale koje je na rasporedu u subotu, 14. svibnja.

Konstrakta, pravog imena Ana Đurić, svojim je nastupom privukla pažnju svih domaćih, ali i stranih medija, a pjesma "In corpore sano“ postala je pravi hit! U središtu pozornosti Konstrakta se osim zbog nesvakidašnje pjesme koja širi poruku o zdravlju našla i zbog neobičnog nastupa tijekom kojeg na pozornici pere ruke. Večeras ćemo ponovno gledati njen nastup, a prema kladionicama ima velike šanse za prolazak u finale.

Simpatična Konstrakta koja je svojom samozatajnošću privukla mnogo novih obožavatelja započela je solo karijeru prije tri godine, nakon gotovo 20 godina glazbene karijere tijekom koje je bila i članica glazbenog sastava „Zemlja gruva“.

Konstrakta je u brojnim izjavama novinarima otkrila i zanimljivu priču koja se krije iza nastanka njene pjesme s kojom predstavlja Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu. Konstrakta je tako potvrdila da je istina kako je pjesmu „In corpore sano“ napisala šetajući psa. „Da, tako je“, rekla je Konstrakta pa dodala: „Mogli biste i vi probati. Lako je. Prošećite psa i možda i vi napišete pjesmu“, u šali je rekla Konstrakta.

Konstraktina pjesma „In corpore sano“ koja je nešto dosad neviđeno na Euroviziji, posebna je baš po svemu. Ana Đurić je izvrsna i karizmatična, pjesma je neobična ali superintrigantan, sarkastična i aktivistička u isto vrijem. I nema niti jedne riječi na engleskom jeziku. Konstrakta je rekla kako je pjesma bez obzira na to svejedno slušana te da ljudi najčešće zapamte dio refrena „biti zdrava“.

Konstrakta u pjesmi kaže kako „umetnica mora biti zdrava“, a bavi se i "tajnom zdrave kose Meghan Markle". Ovaj stih posebno je privukao pozornost stranih medija pa je tako The Independent pisao: „Obožavatelji već reagiraju na bizarnu pjesmu Srbije koja sadrži neobičnu referencu na kosu Meghan Markle. 'Duboko hidratizirana' kosa vojvotkinje od Sussexa dobila je pohvalu u pjesmi In Corpore Sano srpske pjevačice Konstrakte, a to samo pokazuje da uvijek treba očekivati neočekivano na natjecanju za pjesmu Eurovizije“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @konstrakta

Hrvatska predstavnica Mia Dimšić sa svojom pjesmom „Guilty Pleasure“ nastupala je na prvoj polufinalnoj večeri i nažalost nije prošla u finale, a kasno večeras vidjet ćemo hoće li to uspjeti Konstrakti.

Stars Zadnjih godina Hrvatska loše prolazi na Eurosongu, zašto bi nas Mia Dimšić mogla vratiti u finale?

Posjeti Miss7.24sata.hr