Julia otkrila da je film 'Zgodna žena' trebao biti puno mračniji, evo kakav je užasan kraj bio namijenjen junacima

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak
  • 'Zgodna žena', jedna od omiljenih romantičnih komedija, trebala je izgledati sasvim drugačije?
  • Film se izvorno trebao zvati '3000' i imati puno mračniju notu te je scenarij bio daleko od bajkovite ljubavne priče kakvu poznajemo danas
  • Svojevremeno je čak scenarij otkupio i Disney te je postojala ideja o njegovoj animaciji i pretvaranju u crtani film

Prije nego što je svijet ugledao Juliju Roberts u ulozi Vivian Ward u filmskom klasiku Zgodna žena iz 1990. godine, glumica nije bila sigurna bi li trebala igrati lik koji ju je proslavio. Naime, prema izvornom scenariju film se trebao zvati '3000' i bio je mnogo mračniji od romantične komedije kakvom je danas poznajemo. Izvorni scenarij potpisuje J.F. Lawton te je prema njemu film više nalikovao trileru nego romansi. U intervjuu koji je kolegici glumici Patriciji Arquette dala za Vanity, Roberts se prisjetila predviđenog završetka: "Izbacio ju je iz automobila, bacio novac na nju i jednostavno se odvezao, ostavljajući je u nekoj prljavoj uličici." Naslov filma odnosio se na iznos koji je Vivian dobila za svoje usluge, tri tisuće dolara, a posljednji kadar prikazivao ju je kako postiđena sjeda u autobus i odlazi s prijateljicom na put u Disneyland. 

Life&style Nećeš vjerovati kako Amal i George Clooney započinju svoj dan

Zanimljivo je što se za istu ulogu borila upravo Arquette koja ju je naposljetku odbila, baš kao i Meg Ryan te Diane Lane. Premda je Julia naposljetku dobila ulogu, dodala je kako misli da takav scenarij uopće nije bio prigodan za nju te da u "njemu nije imala što raditi". No, tri dana nakon što je dobila taj angažman, film je bio otkazan, mala filmska kompanija koja je radila na filmu ugašena, a scenarij 'Zgodne žene' je put pronašao do ni manje ni više nego Disneya. Možeš li zamisliti kako bi ova priča izgledala kao crtani film? To nije mogla zamisliti ni sama Julia, koja se prisjetila svoje reakcije: "Pomislila sam "Otišlo u Disney?! Hoće li oni to animirati?!". 

Stars Julia Roberts objavila je fotografiju svoje majke iz mladosti - zapanjeni smo koliko joj je nalik

Premda bi to zasigurno bilo zanimljivo, scenarij ipak nije doživio svoju animiranu verziju. Ali kako je '3000' postao 'Zgodna žena'? Julia se prisjetila tog trenutka: "Redatelj Garry Marshall je preuzeo projekt, a budući da je velik čovjek, smatrao je da bi bilo pošteno upoznati me, budući da sam imao taj posao tri dana i izgubila ga" - rekla je.

Nakon što ju je upoznao, pao je na šarm ove "ljubimice Amerike" te su promijenili cijelu stvar. A povijest svjedoči kako je ova promjena itekako bila uspješna. Film je u prvoj godini prikazivanja diljem svijeta zaradio 463 milijuna dolara, što je fascinantna brojka ako uzmemo u obzir da je u njega uloženo samo 14 milijuna. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr