Incident u kraljevskoj rezidenciji: Na prevaru ušao u dvorac Windsor i čekao kraljicu - još su ga i počastili!

Instagram@gisou kraljica Elizabeta II.
Vidi originalni članak
  • Dvorac Winsdor, nova trajna rezidencija kraljice Elizabete II., doživio je ozbiljan sigurnosni propust
  • Naime, u zaštitarske prostorije puštena je osoba prerušena u svećenika te je sa zaštitarima proveo gotovo cijelu noć
  • U incidentu nitko nije ozlijeđen, a ovo nije ni prvi takav slučaj uljeza na kraljičinim posjedima

Kraljevska rezidencija britanske kraljice Elizabete II. trebala bi biti jedno od najbolje čuvanih mjesta s jakim osiguranjem, no posljednji uznemirujući incident pokazao je suprotno. Kraljičino osiguranje u dvorcu Winsdor izgleda ipak nije toliko nepropusno.

Kraljica Elizabeta II. većinu svoje 70 godina duge vladavine provela je živeći u Buckinghamskoj palači, no početkom pandemije koronavirusa trajno se preselila u dvorac Winsdor, mjesto za koje ju vežu i brojne uspomene s pokojnim princem Philipom.

Iako je dvorac navodno u fazi renoviranja, kraljica se svejedno tamo preselila, a blizu joj je i njena obitelj. No, čini se kako kraljičino osiguranje u dvorcu Windsor ne funkcionira najbolje, ako je suditi prema posljednjem incidentu.

Stars Na svoj 96. rođendan kraljica Elizabeta II. dobila je i vlastitu Barbie lutku

Naime, kako prenosi Page Six, izgleda da sve što vam je potrebno da uđete u dvorac Winsdor je prikladan outfit i dobra izlika. Navode kako je osoba odjevena u svećenika puštena u kraljičin dom, gdje je čak i popio piće s osobljem i cijelu noć čekao kraljicu Elizabetu da dođe prije nego što su zaštitari posumnjali u njegove namjere i shvatili da je prevarant.

Prema Page Sixu, izvor je otkrio: „Rekao je da se zove velečasni Cruise i tvrdio je kako je prijatelj velečasnog Matta Colesa. Pozvali su ga unutra i ponudili mu nešto za jelo u prostorijama zaštitara“. Neko vrijeme je proveo sa zaštitarima dok im nije počeo pričati pomalo nevjerojatne priče koje su im bile sumnjive te su shvatili da je zapravo prevarant.

Strani mediji prenijeli su i kako je istraga u tijeku te da će zaštitari biti ispitani o tome što se točno dogodilo.

„Vojska ovaj sigurnosni propust uzima jako ozbiljno te će isto biti pomno istražen kao stvar prioriteta. Ovaj incident sad je dio istrage koja je u tijeku te ne bi bilo prikladno išta više komentirati“, rekao je za Harper's Bazaar ministar obrane.

No, ovo nije prvi put da je je kraljevska rezidencija doživjela provalu tijekom vladavine kraljice Elizabete. Kako piše Town&Country, muškarac po imenu Michael Fagan provalio je u Buckinghamsku palaču 1982. Bio je u kraljičinoj spavaćoj sobi, sjedio na njenom krevetu te čak s njom i razgovarao prije nego li je itko primijetio da je u palači provalnik. Ovaj incident popraćen je i u jednoj od epizoda Netflixove serije o britanskoj kraljevskoj obitelji, „Kruna“.

Dvorac Winsor također je već imao jednu provalu i to u 2021. kad je, kako prenosi The Sun, 19-godišnjak uhvaćen kako na posjedu šeće sa samostrelom, nakon čega je uhićen.

Ni u jednom incidentu nitko nije ozlijeđen, no oni dokazuju kako i najstrože čuvani domovi mogu imati sigurnosne propuste.

Life&style Stručnjak za kraljevski bonton otkrio neobičan način na koji kraljica Elizabeta jede banane

Posjeti Miss7.24sata.hr