Gle što je Melania 'skuhala' francuskom predsjedničkom paru

Getty/Guliver
Mjesecima je pripremala večeru za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigette Macron
Vidi originalni članak

Melania Trump, Prva dama Sjedinjenih Država danas dočekuje prve službene goste na takozvanoj državnoj večeri u Bijeloj kući i to francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigette Macron. Imajući u vidu profinjena francuska nepca, Melania je odlučila poslužiti jelovnik koji će prikazati ono najbolje od svih američkih kulinarskih tradicija, uz trunku francuskog utjecaja i sve začiniti aromatičnim biljem iz vrta koji je na južnom travnjaku Bijele kuće zasadila njezina prethodnica, Michelle Obama.

 

Glavno jelo tako je janjeća pečenka i jambalaya, jelo američkog Juga gdje je Francuska ostavila dubok pečat, pripravljena od zlatnožute riže iz Južne Karoline, s celerom, paprikama, lukom i začinima iz Michellinog vrta. Uz jelo će se točiti Chardonnay za koji se navodi da je 'proizvod američko-francuske suradnje' i crni pinot fermentiran u bačvama od francuskog hrasta. Desert je pita od nektarina sa sladoledom od slatkog vrhnja.


Večera će se služiti na dva različita porculanska servisa bivših predsjednika, jer servis naručen za Trumpa, kao i za svakog predsjednika prije njega, još nije stigao. Bijeli tanjuri sa zlatnim ukrasima koje su naručili Hillary i Bill Clinton slažu se s dekoracijama na stolu, dok servis sa zelenim rubom i cvjetnim motivima Laure i Georgea W. Busha pristaje uz cvjetne aranžmane od trešnjina cvijeta, bijelih ljiljana i bijele ukrasne grahorice. 


Melania je na Twitteru priznala da su pripreme trajale mjesecima i zahvalila svima koji su joj pomogli da njezina prva večera uspije. Dobar tek! 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr