Esmeralda: San mi je vratiti se u Hrvatsku, i to s mojim sinovima koji obožavaju Modrića i Rakitića

instagram @janko_popovic_volaric
Vidi originalni članak
  • Leticia Calderon, poznata po ulozi Esmeralde u istoimenoj sapunici, dala je veliki intervju za Slobodnu Dalmaciju
  • Glumica jedva čeka da opet posjeti Hrvatsku
  • Njeni sinovi Lucian i Carlos veliki su fanovi naše reprezentacije, a obožavaju Rakitića i Modrića

Je li uopće moguće zaboraviti zelenooku Leticiu Calderon koja je prije 21 godinu utjelovila Esmeraldu, slijepu i naivnu djevojku sa sela koja sanja o vječnoj ljubavi s Jose Armandom? Esmeralda je definitivno jedan od najuspješnijih sapunica iz Televisine tvornice snova, a serija je fantastičan uspjeh doživjela i kod nas. Stvar je otišla toliko daleko da su bake plaćale misu da Esmeralda progleda.

Njezin anđeo

Leticia Calderon tada je posjetila Hrvatsku i obožavatelje bacala u nesvijest, a novinari Slobodne Dalmacije s njom su se ovih dana susreli u Mexico Cityu. Glumica je na intervju stigla sa sinovima Lucianom (15) i Carlosom (14). Sinove je glumica dobila u braku s Juanom Colladom, a stariji sin Lucian rođen je s Downovim sindromom. ''Luciano je moj anđeo i neopisivo ga volim. Znate, neki me ljudi osuđuju i misle drugačije. Znam naići na mnoge predrasude. Kad su mi liječnici rekli njegovu dijagnozu, rekla sam sama sebi da mi to nije nimalo važno jer ću imati dijete.'' - kaže Calderon koja je sinu posvetila knjigu ''Anđeo u mom životu''.

Esmeralda je spasila život

Razgovor je, dakako, započeo prisjećanjem na Esmeraldu. ''Žao mi je što se više ne čujem s Fernandom Colungom koji mi je glumio partnera. Živi u SAD-u'' - rekla je Esmeralda i dodala kako se čuje s glumicom Raquel Olmedo koja je glumila Domingu te s Ignaciom Lopez Tarsom koji je odglumio Melesija. Leticia je otkrila kako nije očekivala toliki uspjeh sapunice te da je to bilo veliko iznenađenje za cijelu ekipu. Sapunica je, kaže Leticia, utjecala na živote mnogih ljudi. ''Dok sam boravila u Poljskoj saznala sam kako je upravo Esmeralda spasila život jednoj trudnoj djevojci koju je napustio dečko, a otac potom potjerao iz kuće. Ona se htjela ubiti skokom s mosta jer je mislila kako je više nitko ne voli. Dok je hodala prema smrti u jednom izlogu trgovine na televiziji je ugledala Esmeraldu, i to scenu u kojoj tek rođenom sinu, slijepa i sama, pokušava dati majčino mlijeko. Kazala je: Bože, ako može Esmeralda, mogu i ja. Kasnije joj je je otac sve oprostio, ponovno je prigrlio i otvorio kuću za samohrane majke koju je nazvao po imenu mog sina iz serije. Upoznala sam tu djevojku i ne mogu vam opisati taj trenutak kad smo se zagrlile i počele plakati. Veoma emotivno bilo mi je i kad sam čula da je jednom momku koji boluje od raka posljednja želja da mene upozna. Kad sam ga vidjela, kazala sam mu da je moj dečko. Tjedan dana nakon toga je umro.'' - prisjetila se glumica za Slobodnu. 

Hrvati su pravi pozitivci

Novinari su Leticiji otkrili kao su Hrvatice plaćale mise da Esmeralda progleda. ''Zaista? Bože, nevjerojatno. Stvarno mi nedostaje vaša zemlja i svi ti dragi ljudi. San mi je ponovno se vratiti u Hrvatsku i ovaj put doći sa svojim sinovima. Voljela bih se prisjetiti lijepih uspomena s Hrvatima koji su mi ostali u sjećanju kao pravi pozitivci.'' - priča Esmeralad koja našu zemlju pamti po uzbuđenju obožavatelja, dobroj hrani i vinu. Ona i njeni sinovi strastveni su navijači Hrvatske nogometne reprezentacije. ''Moja dva sina obožavaju Luku Modrića i Ivana Rakitića. Vaša predsjednica mi je bila jako simpatična na ceremoniji dodjele medalja. Ne znam što Hrvati misle o njoj kao predsjednici, meni je jako lijepa.'' - priznala je 50-godišnja glumica koja je svoje zelene oči nasljedila od bake s majčine strane. 

Zasad ništa od novih sapunica

Posljednjih godina Leticia se u sapunicama pojavljuje rijetko, ali kada god dođe - privuče svu pažnju samo na sebe. Primjerice, prije nekoliko godina, u sapunici 'U ime ljubavi' zaigrala je zlu i bešćutnu tetu koja maltretira protagonisticu i ubija sve oko sebe, ali publika ju je u toj varijanti obožavala. U konačnici, protagonistima je ukrala show, a za ulogu je i višestruko nagrađena. Ipak, ozbiljniji povratak sapunicama još neko vrijeme neće se dogoditi: ''Zasad mogu kazati da me još neko vrijeme nećete gledati jer su se stvari u mojoj matičnoj kući Televisa dosta promijenile. S novim šefovima stigla je i nova uređivačka politika gdje se više pažnje posvećuje tjednim serijama, poput onih o narkokartelima, a manje telenovelama. Moj najveći prioritet su moji sinovi. Ali isto se tako nadam svom povratku na male ekrane jer želim i volim raditi.''

Leticia je čitateljima Slobodne Dalmacije poslala i lijepu poruku u Youtube videu, a za uspomenu se i fotografirala s novinarom.

Posjeti Miss7.24sata.hr