DJ Pille: "Stanje elektronske glazbe u Hrvatskoj je odlično!"

Milan Pivalica, poznatiji kao DJ Pille jedan je od začetnika splitske elektro scene. Na sceni se pojavio prije gotovo 20 godina, a njegova strast prema glazbi ne jenjava.
Vidi originalni članak

Kada se rodila tvoja ljubav prema glazbi?

Vjerojatno se rodila sa mnom. Tata i pokojni nono su školovani muzičari tako da je glazba bila oduvijek dio mog života. Vrlo rano je započelo eksperimentiranje s raznim instrumentima, zatim su došli razni bendovi, a onda se dogodio preokret i krenuo sam u elektroniku negdje 1996. i evo još sam tu.

Jedan si od glavnih pokretača splitske elektro scene, koliko je teško bilo pokrenuti nešto novo?

Nikada nije lako pokrenuti nešto novo, međutim ako to radiš iskreno, kvalitetno i prije svega imaš viziju tada je puno lakše. Bitan faktor su i ljudi oko tebe s kojima dijeliš tu viziju. Prava energija, mjesto i vrijeme su ključ uspjeha.

U svojoj karijeri si bio i zadužen za programe u klubovima. Koji su uvjeti za odabir dobrog DJ-a?

U današnje vrijeme zapravo je poprilično lako putem društvenih mreža skužiti koji je dj dobar i u trendu, zna li zaista zanat ili je produkt nekakve marketinške obmane. Ovisno kakvi su mu prohtjevi i zahtjevi odlučujete uklapa li se u cjelokupnu priču onoga što vi prezentirate. S time da primjerice u Hrvatskoj uvijek imate joker ‘zovi staru provjerenu njušku koja je tu bila već 15 puta’ i to skoro uvijek prolazi, što mene osobno pomalo žalosti jer svijet je prepun kvalitetnih umjetnika i zašto ne poslušati nešto novo.

Koje je tvoje mišljenje o trenutačnom stanju elektronske glazbe u Splitu?

Pa mišljenja sam da uvijek može biti bolje, ali može biti uvijek i gore, tako da…

A Hrvatskoj?

U Hrvatskoj je situacija trenutno odlična i to već zadnjih par godina. Festivali diljem obale su učinili svoje i postali smo mala zemlja za veliki party, a ne odmor. I zaista se ne bi trebali žaliti na trenutnu situaciju. Zimi imamo scenu u par gradova  koji se trude održati to na nivou i ne ide im loše. Sve skupa prolazno, jako prolazno.

Koliko ti je teško uskladiti poslovne obaveze uz obiteljski život?

Pa iskreno i nije baš lako, pogotovo ljeti, ali trudim se iz petnih žila da budem  prisutan i u životu svoje žene i svoje djece, i naravno, da imam razumijevanje i podršku s njihove strane pa je odmah sve puno lakše i harmoničnije.

Osim glazbe, koji su hobiji kojima se prepuštaš u slobodno vrijeme?

Nemam vremena za hobije, ali volim šetati sa svojim psom.

Koliko ti je bitna moda u životu?

Pa bitna je i volim se lijepo obući, odnosno volim se obući u ono u čemu se dobro osjećam, ali ne pratim modu ni što je trendi. Supruga mi da neke smjernice i u kombinaciji s mojim filmovima mislim da sam dovoljno modno osviješten. Kad smo već kod mode, već godinu dana uspjesno provlačimo klubsku večer ‘Samo Moderno!’, tako da pusti pusti modu.

A kozmetika?  Koristiš li parfeme?

Kozmetika ipak nije za mene, ali parfeme koristim, imam neki svoj stil, ali ne zamaram previše glavu sa tim.

Preporuka za naše čitatelje za top 3 albuma koje moraju poslušati?

Pa da budemo u trendu i moderni to bi trebalo biti nešto novije, zar ne?

  • Guy Gerber + Puff Daddy / 11 11 /  Rumors – album prema kojem sam bio skeptičan, ali kada sam ga poslušao bio sam oduševljen
  • Caribou / Our Love / City Slang – jako dobar album, ne toliko stilski ograničen, ima onu analognu toplinu koja budi emocije kod mene
  • Chromeo / White Women / Last Gang Records – nešto drugačiji od prethodna dva, malo funka, malo starih baza u novom ruhu, za razbibrigu i osmijeh na licu

Koji su planovi za iduću godinu?

Biti zdrav i dati svoj maksimum u onome što budem radio, kako na poslu tako i u obitelji, planova naravno ima i previše, ali čuvao bi te male tajne za sebe. Jedna velika želja je u novom studiju ponovno pokrenuti stare i nove mašine i kreativno se izražavati tijekom ove zime.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr