Bali-beg efekt: turski glumci koji oduzimaju dah

miss7
Fenomen turskih sapunica još uvijek ne može objasniti niti jedan sociolog, ali miss7 kao društveni kritičar može zaključiti - u njima glume doista preseksi glumci!
Vidi originalni članak

Iako se najraskošnija turska serija "Sulejman Veličanstveni" prije više od četiri godine prestala prikazivati na malim ekranima, oduševljenje koje je izazvao zločesti Bali-beg (glumio ga je markantni Burak Özçivit) ni danas ne jenjava. Ove serije imaju napete radnje, intrige, krvne osvete, i pored svega - jako, jako zgodne glumce. No, nije zgodni Burak jedini muškarac koji je osvojio naša srca. Na malim ekranima se trenutno prikazuje nekoliko turskih serija, a broj onih koje su dostupne online se ne može niti prebrojati. Ako si fan ovog žanra, serije poput "Ne puštaj mi ruku" i "Gospođa Fazilet i njezine kćeri" koje su za sad dostupne samo online ti zasigurno nisu nepoznanica.

Ibrahim Çelikkol - "Kazna"

Ovaj markantni bivši košarkaš, model i danas glumac u seriji utjelovljuje Alija Nedžata Karasa, biznismena koji je jedino zaljubljen u novac. Sve dok, naravno, de dođe ona... Ibrahima je domaća publika imala već prilike gledati u seriji "Milost", a ovaj 36-godišnjak je u stvarnom životu veliki avanturist. Škola ga nikad nije zanimala, a sve vrste ekstremnih sportova su uvijek dolazile u obzir. I još jedan zanimljiv podatak - Ibrahim je rođen na Valentinovo!

Buğra Gülsoy - "Začin ljubavi"

E, ovo se zove svestrani, da ne kažemo moderni renesansni čovjek. Buğra je glumac, redatelj, producent, scenarist, arhitekt, produkt dizajner, a u slobodno vrijeme slamatelj ženskih srca. Trenutno u seriji "Začin ljubav" glumi karizmatičnog Fatiha, a do sada ga je publika imala prilike gledati u uspješnicama poput "Nebo i zemlja" te "Izgubljena čast". Ovaj 36-godišnji glumac je osim arhitekture i prilično zaljubljen u rock glazbu, pa s vremena na vrijeme i otpjeva koji stih. Inače, njegovo srce je zauzeto, a ukrala ga je djevojka Nilfur. 

Özcan Deniz -"Istanbulska nevjesta"

Dok je Buğri na prvom mjestu arhitektura, a tek onda glazba, njegov kolega Özcan je u potpunosti zaljubljen u glazbu. Dapače, prije nego što je postao jedan od najplaćenijih turskih glumaca, ovaj zavodnik je ganjao glazbenu karijeru. Ranih devedesetih se čak preselio u Njemačku kako bi snimio album, ali se nakon služenja profesionalnog vojnog roka vratio u Istanbul. Ovaj glumac je u 2018. postao otac, u 45. godini, a brzo se nakon toga i oženio svojom zaručnicom Feyzom.

Burak Özçivit - "Sulejman Veličanstveni", "Crna ljubav"

Možemo nekoliko trenutaka šutjeti i u Google Images ukucati njegovo teško izgovorljivo ime, a tek onda početi pisati o njemu. I ne bismo bile previše subjektivne, jer prije nego što nas je osvojio ulogom groznog Bali-bega u "Sulejmanu Veličanstvenom", Burak je bio uspješan model. I to 2. na svijetu 2005. godine po izboru svih modnih agencija. Nakon uspješne karijere modela se prebacio na televizijsku glumu, a osim po ulozi Bali-bega, poznat je i po ulozi Kemala u "Crnoj ljubavi". Koliko je Burak popularan u regiji najbolje govori podatak da mu je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica ponudila državljanstvo! Možda su naše dame iz politike i sudstva ipak malo tiše u obožavanju zgodnog Turčina, no sigurni smo da i u domaćim političkim redovima ima fanova.

Kadir Doğulu - "Pitanje časti" i "Nauči me voljeti"

Na male ekrane nas je prikovao serijama "Pitanje časti" i "Nauči me voljeti", a Kadir i stvarnom životu vodi sapunicu. Naime, Kadir se na snimanju serije "Pitanje časti" zaljubio u kolegicu Neslihan Atagul te ubrzo nakon toga s njom i vjenčao. Nije ni čudo da ovi televizijski junaci proglašenim jednim od najljepših turskih parova. Inače, Kadir je baš poput nekog od likova iz svojih serija jako temperamentan i u stvarnom životu, pa kruže priče kako je imao ljubomorne ispade na setu serije "Bit ćeš moja" u kojoj je njegova supruga glumila s drugim kolegom. Uz to, Kadir je jako temperamentan i u kuhinji, pa se o njegovim začinjenim jelima priča među snimateljskom ekipom. Za sreću bi mu još jedino nedostajala kći, kako često ističe u medijima!

Alp Navruz - "Ne puštaj mi ruku" i "Gospođa Fazilet i njene kćeri"

Za sve koji su počeli pratiti on line uspješnicu "Gospođa Fazilet i njene kćer" je sada ova lista najseksi turskih glumaca pravedno privedena kraju. Naime, Alp je 28-godišnjak čija je karijera krenula strelovitom brzinom, a dosta toga može zahvaliti i glumi. Šalu na stranu, nije Alp samo još jedno lijepo lice, nakon serije "Gospođa Fazilet" u kojoj je utjelovio Sinana su ga mnogi proglasili jednim od najboljih glumaca nove generacije. Kako je uspjeh serije rastao, rasli su i pratitelji na Instagramu, a Alp ih sada broji točno milijun.

Posjeti Miss7.24sata.hr